Gårdagens uteritt

Igår red jag, mamma och en av inackoderingarna som heter Linn ut. Vi tänkte testa och se om det gick att rida över vägen och det lilla diket, och kolla om det fanns några ridvägar där. Vi kom in på en grusväg där vi travade tills vi kom fram till en sandbana, en gammal skjutvall. Vi testade underlaget lite (skitbra sandbotten) och sedan så såg vi att det låg lite stockar och långa grenar runt omkring, så vi byggde upp ett litet hinder som gick att höja i tre snäpp och 2 "bommar" som man kunde göra ett kryss över. Så vi miljötränade lite i "terräng hoppning" med våra små amatör hinder! Det var vekligen skitbra! Det finns massor av lite större stockar runt om området så vi tänkte åka dit någon ång utan häst och bygga upp lite mer.


Lill gumman ♥

Bilder

Kollade igenom bilderna på min kamera och såg att en liten tjej som heter Johanna hade fotat lite bilder på festen i Lördags, tänkte att jag kunde publicera dom!

Jag bjussar starkt på mina failbilder :)Dålig på rubriker!

Jag red ju som sagt Alice igår på volten, eller snarare joggade lite eftersom hon lite smått förkyld fortfarande, red alltså henne inte svettig.

Jag travade i båda varven, la in volter övergångar och lite tempo växlingar. Kan meddela att damen var super pigg vilket resulterade att mycket av sakerna som står vid volten helt oläskiga i vanliga fall var du krokodiler...
Vårat hindermaterial var tydligen alligatorer, några hörn var pirayor och ibland var det kvicksand framför fötterna.
Men emellan åt blev hon fin, tog sedan lite galopper då jag stod i lätt sits och lät henne rulla på i några varv.

Jag lockade med Axel till stallet och bad han sedan att fota oss lite, han tog ca 80 bilder varav 10 var ganska fina!
Haha, sedan blev det några mindre vackra bilder på Alice som vi inte behöver gå in på...

Men jag är super nöjd!


Laddade upp bilderna lite snabbt, såg alltså inte vilka som var suddiga och vilka som var icke suddiga, beklagar alltså de suddiga bilderna...

Fest hos Clara!

Red båda hästarna, joggade Alice och red dressyr med Willow. Mer om det imorgon eftersom vi ska ha fest ikväll!
Jag ska duscha och göra mig iordning och uppdaterar mer imorgon, mutade Axel att fota lite så jag har lite bilder från när jag red Alice.

:)

Ridskolan...

Imorgon har vi en inflyttnings fest för vänner till familjen så min mamma hade ledigt idag för att fixa lite så hon red ut med Willow. Den enda ridning jag hade idag var när jag red igen en lektion Axel missat i hans grupp. Jag fick min förra sköthäst Symfonie. Han var pigg när vi skrittade fram men gick i sitt bekvämhets tempo när vi tog tyglarna. Jag arbeta mycket med att ställa och forma, att böja höger gick klockrent men han ville ogärna ställa och forma åt höger. Perfekt! Där hade vi en utmaning så jag red mycket volter med att ställa och forma år höger. Till slut lossade han och var super fin att ställa höger.

Han har en speciell form, när han fejkar och bara krullar ihop huvudet och går bakom hand eller när han går mer korrekt, ej bakom hand men kandka kort i handen. Men jag ville lägga fram formen lite, länga  formen lite så att han länger halsen och inte krullar ihop sig, då vet jag att han höjer ryggen och trampar under sig ordentligt.

Vi red fram i ridhuset sedan gick vi ut i skogen och hoppade en stock ett par gånger, lilla Symfo var super taggad men lugnade sig efter några gånger. Alla små ponnysar piggnade till så fort vi kom ut, till och med Kask och Grå.

Jag är väldigt nöjd över ridpasset, helst hade jag velat att det var en dressyr lektion och inte markarbete  så att jag kunde arbeta mer igenom honom än vad jag hann.

 Symfonie, tagen från Botkyrka Ridsällskaps hemsida. ♥

Headern läget

Jag har lite idéer för den nya designen, kommer inte avslöja så mycket men ska ut och fota lite imorgon/på Söndag. Den bör komma upp under höstlovet och jag hoppas att den blir fin!
Håller på och skissar lite på ett block just nu så jag tror jag kommer fram till en bra idé!

Den stora design frågan...

Jag har fått lite frågor ang. designen. Helt ärligt så har jag varken hunnit eller fått någon absolut toppen bild som jag vill ha i headern. Jag har också slut på fantasi, tankar och idéer så därför frågar jag er läsare om ni har något tips/idé? Kan behöva fräscha upp min fantasi så att säga...

Länken!

http://www.videofy.me/v/300521
Hela videon strular så jag ska se om jag kan fixa det.

Film som ska laddas upp!

Ska försöka ladda upp filmen från hoppträningen just nu, förhoppningsvis går allt som det ska :)

Waiting...

Sitter här nu och väntar på att So`n ska börja, alla sitter och skype`ar eller chattar med varandra!
Ser inte än människa som inte håller på med datorn! Haha, nej men snart kommer läraren så puss på er!
Willow ♥

Hoppträning

Yep, hopptränade igår! Vi hoppade bana och tränade mycket med rytmnen.
Willow var inte seg men hon var inte så taggad kan man väl säga...
Men vi hoppade igenom lite hinder, vi började med galopp bommar vilket min ponny inte förstår varför man ska ha det så det blev lite knasigt. Men sen tog vi bort bommarna, hon har en bättre rytm utan bommarna.
Vi hoppade igenom några av hindrerna, en liten tjej i gruppen åkte av 2 gånger då hennes häst hade hoppat lite stort och med massor av rygg över hindrerna.
Sedan hoppade vi igenom som en bana, det flöt på bra och hon hoppade fint med ryggen över många men så fort jag kände att jag låg bra framför hindret och slappnade av lite så gjorde hon ett ful stopp! Tyvärr var jag lite före henne i språnget och där höll jag på att åka i backen. Satt på hennes hals men på något sätt kom jag upp i sadeln igen. Haha, när jag var nära marken så blev jag sur på mig själv, jag och en tjej som heter Julia i gruppen hade snackat om avramlingar, jag sa då att jag aldrig ramlat av från Willow eller Alice. Dumma mig! Varför hade jag sagt så? Jag visste att någon från ovan skulle straffa mig och nu åker jag tamejfanimej i backen! Som tur gjorde jag väl inte det men nära...
Men sen så flöt allt på igen, och vi hoppade klart banan. Mamma filmade den sista rundan med min kamera så jag får väl kolla på min fina nästan avramling... Lovar att jag ska ladda uppklippet, om jag inte hinner idag gör jag det imorgon!
/Clara

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Har inga bilder på mina "mänskliga" bästa vänner men har på mina bästa vänner i stallet..
Willow
Alice. Bild tagen Av Alexandra L
De som jag ser som mina närmsta kompisar är väl Tuva, Vevve, Amanda, Olivia, Fanny, Carro, Emelie, Johanna och så har jag många fler... Sen har jag också kompisar men jag orkar inte visa bilder på alla efter som jag varken har det och så är det minst 20 personer vi talar om.

HV polo + Hööks = Sant

På Globen Horse Show tänker jag shoppa lite hästutrustning men har jag pengar över försöker jag givetvis köpa lite till mig själv om jag hittar ngt. Sedan är julen nära och då ska jag önska mig lite saker i julklapp och sen får jag spara lite själv från mkin månadspeng då jag fyller år mitt i sommaren.
Något som jag gärna hade köpt just nu eftersom den på värsta rea priset är denna tröja från HV polo
Så himla underbar! Just nu har hööks REA på några HV polo grejer men alla hööks butiker säljer inte HV polo, så jag lär nog får beställa hem om jag hade köpt den, vilket jag tyvärr inte kommer göra eftersom jag sparat till Globen Horse Show.
Men 299 kr är den ner sänkt till!

Longering

Det mörknar fort så här års så jag fick longera Willow i mörker, eller voltbelysningen var på men allt annat var mörker om man ska vara mer exakt...

Ville få henne att lyssna mer på mina röst hjälper så jag gjorde mycket trav skritt övergångar, att komma fram till trav gick på en halv sekund, men att sakta av tog ett par varv, sedan ett varv mindre för varje gång, men det tog ändå ett par varv så... Men det är kul att hon tänker framåt och att hon hellre travar på en saktar av.
I vänster galoppen så hände inte så mycket dramatiskt, lite tempoväxlingar och så. Däremot i höger varv så var hon överpigg! Hon var överallt och ingenstans! Bockade, kickade varven runt! Haha lilla gumman ♥
Lät henne galoppera på ett par varv och få ur sig all energi, sedan så fick hon sakta av till trav och trava av och då (trots att jag bara hade en lina inspänd i ringen, inga inspänningar) så sökte hon ner sig till en lång fin form, blev ju inte så stadig då jag inte hade tömmar på båda sidor, men fin blev hon! Hon knallade på med bra energi och långa steg!

I vår tänker jag nog köra in henne, just nu när det ändå ska komma snö så hinner jag inte med i vår då vi har många månader med fina grusvägar så! Hon är alltid så pigg och busig när man longerar/tömkör och när vi tolkar blir hon speedponny, så jag tror att hon verkligen skulle tycka det var kul att bli inkörd så vi kan köra några dagar i veckan och variera veckoschemat mellan körning, dressyr, hoppning, markarbete.
Om man lär min lillebror att köra kan även han komma ut och köra med någon äldre, eller om man lär min pappa om han skulle vara intresserad. Nä, jag tror jag kör på det i vår!


Eskadron + Hööks = Sant

Nu har hööks införskaffat ännu mera "märkes grejor",  det finns bland annat massor av snygga ridkläder från HV Polo, Soft up stigbyglar och nu finns det också dessa Eskadron skydd, såhär står det på deras hemsida:
"Skydd med en helt ny knäppning som lätt justeras för perfekt passform. Skyddet är ventilerat med nätmaterial. Insida i neoprene med andasfunktion."
Själv tycker jag att dom är skitsnygga! Skulle jag köpa nya skydd så skulle dessa hamna på listan, dock skulle jag fundera över om jag är villig att offra 998 kr för ett par framskydd och 699 kr för ett par bakskydd...
För Övrigt så gillar jag dem starkt till utseendet, men skulle gärna vilja veta hur de sitter och om de är bra

MacBooks<3

Man måste bara älska MacBooks! ♥

MacBook in my heart!

Haha bloggar nu från min nya MacBook! Kan meddela att den är skitsnygg! Så himla skön att hålla på med och jag diggar Apple stort!
Försöker att ladda upp lite bilder men just nu funkar det inte, vet inte varför...
Puss på er!

18. En bild jag aldrig publicerat förut
Mac Book!

Imorgon kommer jag komme hem med en sprillans ny MAC BOOK, härligt!
Längtar som bara den så får väl se om man klarar av att sova inatt...

Haha, nej men ärligt talat är det inte varje dag man får en dator som är värd ca 10.000 gratis...


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Haha, hinner ju inte lyssna på låtar alls!
Men här är några om jag ska ta några snabbt.

När jag är Arg lyssnar jag på:
If I could turn back time - Cher

När jag är Ledsen lyssnar jag på:
Hurtful - Erik Hassle

När jag är glad lyssnar jag på:
We are golden - MIKAUteritt

Det var verkligen strålande väder idag så jag passade på att rida ut en lång runda.
Skrittade på tills vi kom till ett dike som knappt är 75 cm brett men med lite lera i och då tog det stopp...
Jag fick bara inte över henne så efter en kvarts om och men så bestämde jag mig för att hoppa av och gå över, då tvekade Willow inte det minsta utan tog ett rejält språng över och så var vi över.

Jag stiger hellre av och kommer över diket än att bli tvungen att skritta hem, känns om att jag vann mer på det och annars som att jag hade förlorat. Sedan kom vi ut på grusvägarna och passade på att ta grusvägen som går bredvid sjön, det är verkligen trevligt när sjön är så vacker och alla gula löv kantar vägen, En härlig känsla helt enkelt!

Galopperade sedan hela vägen hem, hon frustade och tog i, tror att även hon tyckte det var härligt!

Hade verkligen en härlig ritt!
Willow Efter och Före uteritten.

Alice

Red ut på Alice idag, hon var lite överpigg så jag galopperade långa sträckor för att bli av med överskotts energin, hon blir ju också lite stark ute när hon är pigg.

Avslutade sen på volten.


Min Willow!

Hoppade Willow på volten idag!

Det är så kul att rida Willow nu, hon visar verkligen sin framåtbjudning, nu "letade" hon också hinder när vi hoppade. Tror att hon verkligen tyckte det var kul idag eftersom hon tog tag i hindrerna och började taxera lite själv!

Annars när hon visar svag bjudning i hoppning så tror både jag och mamma att det beror på att galoppen är hennes svagaste gångart och hon får verkligen kämpa mer än andra hästar när hon ska hoppa i galopp.
Men nu kan man sitta ner och arbeta i galoppen, när vi nyss hade köpt henne så kunde hon knappt hålla igång ett helt varv, försökte man öka/minska tempot bröt hon av, det gick lixom inte att arbeta i galoppen i form och sitta ner. Nu när vi kan det märker man att det tog 2 år för att stärka henne ordentligt för att kunna arbeta ordentligt i galoppen, troligen kommer det ta 1 år till innan hon är så stark så att man kan börja samla och öka ordentligt.
Något som sitter bättre och bättre är galoppfattningarna, nu sätter hon under sig ordentligt, när vi köpte henne så sprang hon så snabbt så att hon till slut föll in i galopp, ingen fattning direkt...

Men det är kul med unghästar när sitt slit och arbete ger resultat, kommer fortfarande ihåg när jag var ledsen över att något inte gått bra och mamma tröstade mig med "hon är ung Clara, Hon är fortfarande en bebis i huvudet, du får tänka på att hon är en unghäst!", då svarade jag väl lite aggresivt att hon inte skulle köpt mig en unghäst... Vet det lät lite bortskämt såhär i efterhand när man tänker på det...

Det roliga är att man nu vet att alla övningar, alla skänkelvikningar och galoppfattningar, alla ökningar längningar och samlingar, det har jag och min mamma jobbat fram.

Tänk att 2 år gick så fort nu i efterhand, nu är Willow 7 år och räknas inte till unghäst även om honn gick emd föl ett år och ligger 1 år efter i utbildningen. Tänk att all slit och arbete och hur noga jag gjorde allt, alla bitar faller på plats och ger resultatet.

Alla grunder vi lärde henne ordentligt, att vi gjorde det ordentligt gör nu att jag har kommit så långt i min ridning och min och Willows utbildning, den har verkligen ökat, både som ekipage och enskilt!

Så ett tips när du rider, vare sig om det är på en unghäst, äldre häst eller en ridskole häst,
Noggrannhet kommer längst!

My little Pony...

Idag red jag på volten, skulle bara jogga och rida lite så att hästen fick röra sig men inget hårt ridpass direkt.
Willow var super fin, fin i formen, jag fick alla bogar på plats och hon ställde och rundade sig som jag ville och när jag ville. Hon tog skänkeln bra och jag flyttade mycket
ket för skänkeln, gjorde även mycket tempoväxlingar och även mycket variation med vägarna och ställningen så att hon inte började planera och veta vart hon ska rida utan att hon ska börja "fråga" mig vart jag vill att hon ska gå.

Gjorde även en ökning i galoppen och jag vet att hon förstår och kan hur man byter galopp men är inte alltid så stark i galoppen, men jag tänkte testa en gång nu när hon var så fin och ville arbeta, så jag la "byta galopp" skänkeln och fick till svar ett klockrent byte! Så himla kul att när allt jobb man lägger ner ger resultat!

Arbetade lite i traven med ställningen  innan jag joggade av henne i lägre och längre form till att sedan skritta av.
Det är så himla roligt att rida när hästen verkligen är på bra humör och vill arbeta. Hon vill ju göra rätt även när hon gör fel men idag var hon bara så underbar!

Det roligaste med Willow är såklart när man ska klappa om henne, klappar man ordentligt med mycket kramar och pussar och smörar för henne med väldigt smörig röst att hon är SÅ duktig, snacka om att ponnyn kråmar sig och suger upp vartenda ord som en svamp!
Haha, sötis... ♥
Bild från första sommaren vi hade henne, vet att många bilder från första sommaren vi hade henne publiceras ofta nu men det är så kul att hitta gamla bilder, väcker många minnen, Har även brist på nya bilder ;)Måste bara ses!


Young rider/Ponny ryttare

Willow är en maxad C och när jag blir tvungen att byta upp mig en storlek tänker jag förstås på D-ponnysar, men min lilla mamma har annat i tankarna...
Hon tycker att jag ska byta upp mig till en liten häst (!), en kanske bara är 159/158 cm, en unghäst som kanske har kapacitet för medelsvår.

Tankarna att byta upp mig storhäst är panik, Fast jag rider ju redan Alice så vart ligger problemet kan man fråga sig när man tänker efter. Fördelarna är många, som Young Rider är det mindre konkurrens och man slipper säljasin häst för man fyllt 18. Fyller förresten 14 nästa år, så varför inte?
Men är ändå liiite sugen på D-ponny så jag har gjort en deal för framtiden, så när tiden är inne för att byta häst tänker jag provrida Både D-ponnys och hästar.

Visst är jag lite konstig som planerar för framtiden redan?


GG huvor

Letade runt lite och hittade att Cheval Ridsport har rea på alla GG Titanium huvor, så hittar jag ingen billigare huva på Globen som hör till så beställer jag nog där ifrån , men det beror på också hur dyr frakten är.16. En bild som gör dig lycklig


Finurliga problem

Något som stör mig är att jag har en blå väst (tänkte inte på färgen när jag köpte den , dumma mig...)
Hjälmen jag har nu är blå-svart så det gör inget, men problemet är att jag vill ha en svart hjälm och det blir lite knasigt med en blå väst... Har jag otur får jag spara till en svart väst eller så skiter jag i det, får så vad min plånbok tycker...

Vad tycker ni?


Tårar som rinner...

Tårarna rinner för dig♥


Jag och du älskling, saknar dig ännu trots alla dessa år! ♥


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att hästar dömmer inte dig för ditt utseende, de dömmer dig som person.
Du kan berätta allt för en häst och det känns som att någon lyssnar och förstår.
Vissa tycker det låter mesigt, eller de som aldrig varit i närheten av en häst tycker det.

Man bygger upp en relation med hästarna, en relation som bara består av kärlek och tillit, man vet att hästen beter sig som den är, man vet att den inte är fake, den är sig själv hela tiden!
Det är väl skillnaden mellan människor och djur, de beter sig som dom är hela tiden, vi människor är extremt fejkade ibland.

Men som sagt, all kärlek och tillit en häst kan ge dig gör en varm om hjärtat, det är just därför hästar och ridning får mig att må bra, du älskar dom extremt mycket, det är därför när tiden väl är inne för din bästa vän och individen närmst ditt hjärta slutar andas, då blir en del av ditt hjärta tomt.

ShoppinglistaDet här är det jag har tänkt leta efter i Anexet under Globen horse Show.
Hade lite svårt att bestämma om jag ville ha ett vitt schabrak eller ett Navy, fördelen med den mörka är den troligen går att matcha med huvan som hör till JW`s Union Jack schabraket (som bara måste bli mitt!)

Behöver även nya ridhandskar och hittade några snygga ridhandskar som heter Ladies Roeckgrip, de kostar ca 400 kr vilket jag inte orkar lägga ner på ridhanskar, Så jag hoppas att jag hittar några på REA. Andledningen till att jag behöver ridhandskar är att jag har en tendens att slarva bort ena handsken...
 
Om jag hittar ska jag även köpa ett GG schabrak i färgen titanium med matchande huva, får väl se om pengarna räcker...
Det jag inte får med mig hem får man väl önska i julklapp? 

Vill även försöka hitta den matchande huvan till mitt BR schabrak, tänkte köpa vita ridbyxor men kan antagligen inte hitta några i anexet då man måste prova (vilket tar åratal för mig), gör det hellre stressfritt på ngn ridsports affär här hemma.

Så, nu har jag en liten lista som jag ska leta efter.
Tyvärr kommer jag nog också få några impuls köp på andra saker vilket min plånbok kommer sura över, men ska försöka att hålla mig till listan...


Igår

Mamma tömkörde Willow igår medans jag gjorde ordning Alice för hoppträningen, hjälpte till och lasta och gick sedan in till värmen i huset. Fick sen höra att mamma åkte hem med hästen för att hon var hostig?

Hon har hostat en-två gr när jag ridit ut på henne men inte så farligt, men nu var det tydligen 10gr värre.
Hon var även ngt snorig så antagligen har hon en liten förkylning, om hon inte känns okej när mamam rider henne på Fredag får hon avanmäla sig till tävlingen på Söndag. Alice har verkligen inte fått en toppen start med tävling och träning den här terminen, men i vår går det väl bättre hoppas jag.

För övrigt så kommer mamma och Axel ta hand om hästarna, imorgon kommer Sanna med ett usb minne med bilder från dressyrlektionen.

/Clara

Think about it!


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Till Vardags:
Jag är i stallet, äter, dricker, sover, kollar på tv (hehe), Och loggar in på datorn.

I Stallet:
Jag mockar, gör höpåsar, gör alla mathinkar, fyller på vatten, rider/longerar/lösgalopperar Willow/Alice, tar hand om insläppet.


Haha, man kan väl säga att det inte ser ut som att jag har mycket att göra när man ser det i text, sedan när man gör allt i verkligheten så tar allt så mycket längre tid än vad man trott.


Sjuk...

Är då hemma och är sjuk :(

Det som är bra med det är att jag hinner blogga mer men det är inte så kul som sagt...


Oväder

Usch, kan berätta att det har varit världens väder här! Det spöregnade och blåste som bara den!

Så fort jag steg ut från huset gnäggade alla hästar och ville in, så jag mockade snabbt och tog in alla "stackars" hästar. Man hör ju att hästar klarar regn och blåst och att man inte ska för mänskliga dom men ärligt talat så såg man att dom ville in, särskilt på Alice och Willow som annars aldrig vill in först...

Blev även extremt störd på blåsten som blåste ner alla skottkärror, även de tunga.
Så fort jag ställde upp dom rätt och gick  in i stallet så hörde man en duns och de var nere i backen...

Fixade alla höpåsar och hinkar, fick även byta täcken på Willow, det hon hade på sig var för blött fr att hon själv skulle kunna värma upp det så hon fick på sig ett mysigt rosa ponnytäcke...
Bilder från i sommras när jag skulle ta in hästar i värsta ovädret, man kan väl säga att jag fick byta alla mina kläder...


13. Min högsta dröm

Min högsta dröm är att komma in på ett hästgymnasim (Tror att Flyinge har ett)
Även om man senare bara kommer hålla på med hästar på fritiden så är det en fantastisk upplevelse att bo och lära sig bland så hästvana och underbara människor som jobbar där. Jag kommer nog vilja gå många kurser om avel och unghästutbildning för det är det som jag gillar bäst.
 
När jag har gått ut gymnasiet måste jag väl kolla över min livssituation men troligen vill jag söka jobb utomlands vid ett hoppstall hos en känd hoppryttare eller vid ett försäljnings stall, har jag möjlighet så stannar jag väl kvar i Sverige. Självklart vill jag kunna försörja mig på ridningen, men det är inte så många som lyckas med det så går det inte min väg så får jag väl bli ngt annat och ha hästar på min fritid.

När jag blir för gammal för att rida tänker jag syssla med avel på "heltid", föda upp hästar och troligen har man då duktiga ungar som kan rida in och utbilda när man själv är kass i ryggen ( hehe ), men jag kommer alltid vilja hålla med hästar. Mamma planerar ju själv att ta ett föl på Alice i framtiden, själv vill jag att hon ska ta efter en hopphingst med bra gångarter, medan mama kanske vill ha en fin hingst som är duktig i både hoppning och dressyr... Vi är bra olika vi två :)

Tja, som ni ser har jag inte en dröm utan många drömmar, om man göra en slutsats så är det väl att jag vill kunna försörja mig på hästar och vara kycklig :) 


Häst namn

Varning för extremt oseriöst inlägg som är väldigt osant!

Gick igår och funderade på vilka mina favorit namn på hästar är, kom fram till att Peter och Göran låter väldigt klyshigt, gillar även Lars-Henrik och Klas-Patrik.
Vill man få det lite häftigare så tar man in lite engelska ord som Epic-Bengt och Dark Moon Rolf Z,
Eller så tar man en blandning mellan hästens far och morfar som till exempel om fadern heter Orre och morfadern Ingvar så får man fram namnet Orrvar.

Själv tycker jag det är svårare att få fram sto namn men vi har det gamla hederliga Torgun och Rut.
Och går det också att få fram svensk-engelska namn som Lady Greta och Little Birgitta.
Men själv så gillar jag Dagmor och Dagmar bäst!//Clara

Hehe, bra inlägg va? :)


Gårdagens uteritt

Red som sagt ut igår, medans jag väntade på att han skulle hoppa upp och spänna sadelgjorden justera läder etc. såg jag en älg som käkade bredvid Alice och Willows hage. Den stod där i och åt i 5 minuter innan den började närma sig och då stack jag! Usch, är skiträdd för älgar! Har blivit jagad av en och det är riktigt läskigt...

När jag sa till Axel "nu drar vi" så får jag den roliga kommentaren
-"Men jag har inte spänt sadelgjorden"-
Men skitsamma! Älgen närmar sig!
Haha, han fick spänna sadelgjorden sen.

Jag red ju som sagt på Alice och han Willow, så vi red bort till stora vägen och tillbaka, sedan till hästgården längre bort. Vi var nog ute i ca 50 minuter, blev mycket trav och galopp.

Gjorde även mycket övergångar med Alice, hon var aspigg och taggad som bara den, haha, men blev mycket trav, skritt , galopp.

Frågade även Axel om hur det gick för han, "sådär som alltid", det är väl snart dags för han att börja ta lektioner för mamma, om han nu orkar, han är väldigt lat innan man har fåt med han till stallet, då tycker han det är kul...

Haha...


Första gången Axel skrittade på Willow, tagen för ca 2 år sedan.


Imorgon...

Har massor att skriva men kan ej skriva det eftersom hela datormusen strax kommer lägga av, har inga batterier...

Uppdaterar imorgon,

/Clara


Dressyr träning

Ja, som sagt så gick det super bra idag!
När jag ridit i 5 minuter frågade tränaren om hon fick hoppa upp på hästen, yep de fick hon.
Hon la skänkeln till -ingen respons- då fick hon spöt i rumpan , Willow kickade mot skänkeln som vanligt, sen så la hon skänkeln till igen och fick ingen respons, då upprepade hon samma metod och då gick willow fram.
Sen när hon la skänkeln till igen, då gick hon fram direkt!

Då fick jag hoppa upp, tar hon inte min skänkel får hon en stor smisk i rumpan , men bara en gång och viktigt är att vara lätt i handen. Efter det så tog Willow mina hjälper mycket bättre, förrut har hon ignorerat dom men nu tog hon dom direkt! Galoppfattningarna funkade, alla övergångar funkade allt! När hon har frammåtbjudning kan börja samla upp henne mer och då blev det lite jobbigt, då skulle hon springa ifrån skänkeln.

Mot slutet av lektionen märkte man att hon var trött, men hon var ändå frammåt så det vart kul!
Jag skrittade av henne ute och när hon kom in fick hon massos av äpplen.

Sanna fotade mig lite, hon hade också ridit lektion och det gick skitbra för henne med.
Min mamma red lektion efter mig och kan meddela att Alice trampade under sig som tusan, en ökning i trav som hon gjorde var himmelsk.
Ja, det gick bra för alla kan man säga, gillar den nya tränaren, hon vet hur man ska plocka fram och höja min och Willows ridning!

Jag sken som en solstråle när jag gick in i stallet, mitt leende var upp till öronen! Haha, måste sett roligt ut men är man helt mega underbart glad så är man!

Dressyrträning, kort update

Ska snart duscha men kan meddela att dressyr träningen gick så j*vla bra!
Min ponny kan, om man är konsekvent!

Farligt!

Måste bara påpeka att det är extremt farligt att vara ute på hästnet och kolla på hästnet lite sådär för det roliga, Extremt Farligt!
Speciellt när man ser en perfekt liten go-ing, ett tips för er som inte ska ha fler hästar, gå inte ut till hästnet !

Man blir lite kär i vissa...

Failbild...


Älskar den här bilden på Willow!
Vet inte vad som hände, hon bara gjorde så...

:)

12. Min favoritgren

Min Favorit gren är absolut hoppningen!
Har inte tävlat fälttävlan men tror säkert att det kommer bli min favorit gren i framtiden.
Vad jag gillar med hoppningen är känslan över hindrerna, känslan av att flyga tillsammans med hästen.
Gillar även spänningen, tekniken och att det är lite action i hoppning, i dressyr ska allt vara så precis och perfekt, allt ska vara uttänkt in i minsta lilla detalj. Det kan bli väldigt sömningt och långtråkigt...
Har ni ngn favorit gren?Bilder från min och Willow andra hopptävling, en pay`n`jump på Runsten för två år sedan,
då var Willow 5 år, tänk vad tiden går fort!


Dressyr lektion

Willow var så himla underbar att rida, pigg framåt, fin i formen, hon bara ville arbeta!
Funderar på att vara med i KM i dressyr, bara för erfarenheten och dessutom behöver Willow ut och tävla mer.
Måste väl även passa på och tävla innan det där nya dumma licens systemet börjar gälla...

Jag red mycket tempo växlingar, volter, noga hörnpasseringar och ha koll på bogar.
Mycket skänkelvikningar och jobbade på att få henne inom ramen, tänkte försöka att få mamma fota lite men kan meddela att det är bäcksvart ute och även om voltbelysningen är på så kan inte min kamera fota i mörkret så bra.
Annars så kommer jag nog hjälpa till och fota Sanna lite imorgon mot att hon fotar mig när hon har tagit hand om Cutty.

Känner mig taggad inför imorgon!

Planer för imorgon

Imorgon är det dressyrlektion igen, ska fråga Sanna om hon kan fota lite så jag får lite nya bilder :)Svar på Kommentar

Kommentarer
Postat av:

Har inte du skrivit att willow inte hoppar bra. tycker att hon ser jätte fin ut jag. hoppar mur och vattenmatta osv.

2011-10-14 @ 17:39:06


Jag har väl inte tänkt på alla olika problem som finns inom hoppningen men Willow har en tendens att tappa framåt bjudningen, hon har ändå en ganska bra hopp teknik. För övrigt så är hon inte alls tittig på hinder och när vi är ute och hoppar terräng så tänder hon lite, då är det verkligen jätte roligt! Sen är jag ju van att hoppa Alice som är lite piggare och hetare, man glömmer väl bort att man inte ska jämnföra de två, då de är verkligen två helt olika individer!

Annars när jag ser på filmklippet så är jag nöjd, just då när jag satt på ryggen och hoppade så tyckte jag att hon var seg, men ärlig talat så var hon mycket piggare nu när jag ser på filmen...
Jag får inte heller glömma bort att hon är som en unghäst då hon ligger 1 år efter i utbildningen (hon gick med föl ett år) men Willow är ingen speed ponny, men jag finner många utmaningar med henne som gör det roligare med min ridning och hennes utbildning.


Willow när mamma rider <3
Svamp


Mormor var här och fikade, så efter fikat bestämde vi oss för att gå ut och plocka svamp -idag- -igen-...

Mycket svamp kan man säga, just nu står mamma i köket och rensar för fullt...

11. En låt som påminner om en häst du älskar


Älskar min Willow<3

Filmklippet kan tydligen inte visas, länkar därför till ett annat klipp
http://youtu.be/vFD2gu007dc

Dålig på rubriker!

Mockade till hästarna efter skolan så det är klart, alla hästarn intagna -Check!
Rida Willow, Snart...

Måste bara få sitta och njuta över att det är helg!

För övrigt så kan jag påpeka att min katt har udda sovposer...

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag har ridit i ca 9 år
2. Jag är rädd för älgar
3. Jag hatar hamburgare
4. Min favorit färg skiftar alltid, nu är min favvo färg tex. Orange
5. Det är en känd hästblogg som jag verkligen ogillar...
6. Willow var den första av 2 ponnyer jag provred
7. Jag är en pratkvarn, är jag tyst så vet man att någoting är fel
8. Min idol är min mamma...
9. Jag bär nästan alltid Jeans
10. Jag är ca 160 cm lång (kanske ngt längre)

Med min otur...

Hade nyss hållt på med en ny header till bloggen men såklart så laggar hela datorn upp så jag blir tvungen att avsluta mitt bildredigerings program utan att spara.
Usch så trist, men å andra sidan så har jag ändrat mina tankar hur jag vill att headern ska se ut helt och hållet!

I helgen hoppas jag att jag och Tuva kan göra ngt, hade vart kul med en fotografering ;)

För övrigt är man hängig i kroppen men hoppas att det går över.

/Clara


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Då skulle jag absolut säga Malin Baryard! Skulle vart kul att kika in på hennes liv!


Rådjur


Cyklade hem från Brantbrink efter att ha sprungit Falkbergs loppet, 5,5 km som jag sprang på 45 minuter med långa gå sträckor...
Usch! Just nu är jag bara helt slut och det sämsta jag nu för övrigt kan finna med ridningen är att man får absolut ingen kondition! Eftersom jag rider ofta och använder magmusklerna så kan jag meddela att man är på väg att få 4-pack hehe...
Men jag är även för lat för att orka dra iväg och springa och träna men är verkligen nöjd med min insats!

Cyklade som sagt hem och på flygfältet så jag två rådjur beta, tog en bild med mobil kameran (om ni undrar varför kvaliten är så kass) och dom märkte mig inte alls förräns jag cyklade iväg, då var de snabba att röra på sig...

Hoppträningen

Hoppträningen igår gick skitbra, känns som att det går bättre varje gång jag rider Alice, kanske ska vi ut och tävla några små klupphoppningar i vår ?
Tuva hängde med och fotade lite så får se om hon kan skicka lite bilder om hon orkar.
Nej, jag är så himla nöjd och det är så himla kul att rida Alice!


Filmklipp


Filmklipp från när jag hoppade med Willow förra Onsdagen, snälla Sanna filmade :)

8. Min största rädsla inom ridsporten

Jag är inte speciellt rädd av mig, däremot så är jag rädd om mina vänner
så det är väl att ngn av mina vänner ramlar av och skadar sig illa

Min absoluta favorit låt!


Dagens ridpass

Red ut med Linn och mamma idag i över en timma (?), klädde mig varmt så frös inte så speciellt mycket.
Willow var jätte pigg och man börjar undra om hon jävlas med en ?
Hon är super pigg ute men på volten är hon seg som Fas*n...

Nästa utmaning är att få fram den bjudning hon har ute på volten!

Dagens ridpass

Red ut med Linn och mamma idag i över en timma (?), klädde mig varmt så frös inte så speciellt mycket.
Willow var jätte pigg och man börjar undra om hon jävlas med en ?
Hon är super pigg ute men på volten är hon seg som Fas*n...

Nästa utmaning är att få fram den bjudning hon har ute på volten!

LÄNGTAR!

Snart, snart ska jag få min Mac Book!
Galet bra, gud vad jag längtar!

7. En sak som aldrig får hända!

Hmm... Det är väl att något hemskt ska hända min familj,
Eller att någon av mina hästar blir skadade eller halta

kort inlägg

Igår red jag och Axel ut, båda avslutade på volten.
Alice var överpigg så gjorde mycket över gångar.

Kort inlägg som sagt...


Begagnade prylar

Funderar på att sälja lite PC spel om ngn visar ngt intresse för dem, själv så har jag inte spelat många av spelen på länge och har ingen användning för dom.
Här är en lista på alla mina dator spel

The sims 2 Spel

-The Sims 2 Double Deluxe *expansionpaket*
-The Sims 2 Fritid  *-II-*
-The Sims 2 året runt *-II-*
-The Sims 2 H&M Fashion *prylpaket*

Sen har jag givetvis The sims 2 grundspelet och The sims 2 djurliv men kul att man slarvade bort koderna till spelet...

Alla The Sims 3 spel

-The Sims 3 (Grundspelet)
-The Sims 3 Destination Världen
-The Sims 3 Drömjobb
-The Sims 3 Kvällsnöjen
-The Sims 3 Leva Livet

Alla The sims 3 spelen är expansionpaket
Alla The sims spel (The sims 2 och tre) har sina koder i förpackingen, alla bör även fungera som dom ska men har inte spelat alla på länge men om ni vill köpa dom och spelet på ngt sätt inte fungerar som det ska så tar jag tillbaka spelet och ni får tillbaka pengarna.

Sedan så har jag lite hästspel

-Häst&Ponny -Ska vi rida?-
-Häst&Ponny -ridskolan-
-my HORSE & me 2Häst&ponny -ska vi rida?" har en litet märke på förpackningen men det påverkar ju inte spelet och skivan.

Kommer sälja mina spel från ca 50 kr till ca 150 kr (?)
Alla spel ska som sagt fungera!
Kommentera om ni har ngt intresse, kan även lägga ut bilder :)


 

Svamp!

Japp, mormor kom förbi så vi tog en tur i skogen och plockade lite svamp!
Ingen utmaning precis för här ute finns inga precis "svampgömmor" utan svampen växer överallt!

Mormor lärde mig hur höstkantareller ser ut, lite snopen blev man när man trodde att svampen som visade sig vara höstkantareller var giftiga...
Men sedan flöt det på och när jag plockat hur många som helst på ett ställe så växte fler på andra ställen.
En stor fin gul kantarell hittade jag, annars var det bara höstisar.

En annan liten historia är att min papperskasse gick sönder av all blöt svamp så att jag tappade hälften, dock hann jag inte gå långt innan vi upptäckte det och samlade in allt i mormors korgar.

Sedan så var det lite surt att när korgarna var överfulla och hade inte änns plats för en svamp så växte all svamp mitt framför fötterna, så man tryckte i lite mer i korgen...

Planerar att gå ut med mamma nästa helg och plocka ännu mer svamp, lovar det är jätte mysigt!


Ritade liteTog kort med mobilen så tyvärr blev bilden väldigt liten!

6. Alla hästar i stallet

Har inte bilder på alla hästar i stallet men här är Alla

Cutty Sark

Faldur

Willow

Alice
 (till Vänster
Sir Thomas

MaszcoupEn ny på listan

La till en ny på bildlänk listan!

Amanda som driver den här bloggen!

/Clara

Bildlänken


Ändrade bredden till 160

Idag

Red dressyr med Wllow på volten och kan meddela att hon började springa ifrån arbetet istället för att sakta av, Kul! Pigg och kry blev hon och så fin och vacker! Tror inte att hon är såhär på Söndag eftersom när hon bler osäker och rädd lägger hon av men det är kul att man vet att hon kan bli sådär fin!

Imorgon ska hästen badas, grejer ska smörjas och utrustning packas, vet inte om jag har tid för bloggning.

5. Favoritbilder jag tagit


Ingen häst relaterad bild men jag tycker den är ganska mysig och sommrig


Tjockis


Kan passa på att erkänna att hästen har en väldigt go och trind eller rättare sagt väldigt STOR mage på bilden ovan som jag visade i ett inlägg tidigare. Även om vinkeln är lite konstig så var bilden tagen under betesperioden och därför är magen verkligen extra stor...


Svar på Kommentar

Tuvas kommentar på inlägget Willows nya skor

Det känns som om om du börjar tappa förtroendet för Willan när det gäller hoppning... Försök vara lite mer positiv! du har ju ändå en egen jätte söt liten dressyrsötis som är bra på sitt sätt och en riktigt taggad hoppsötis att hoppa ibland? + en kattunge, hund, studsmatta, bra sångröst OCH en hästgård... -.-' Tuva goes avundsjuk <3<3

Du absolut rätt! Blir lite halv negativ såhär dags på hösten, man får tänka över det man har.
En Fin storhäst, en liten bekväm ponny som goes bitchig ibland med som ändå är min gullis, en kattunge som biter mina tår, en hund som i natt åt upp vår dörrmatta, en studs matta som har dålig studs, en sångröst som inte behövs eftersom det är läskigt att stå på scen (:S) Och en hästgård som tar sin tid men ändå är skitkul :D

Det finns fördelar och nackdelar med allt, men kan även tillägga att man inte blir lyckligare med mer saker, Just nu trivs jag med livet även om det är saker man vill ändra ibland.
Och Tuva som goes avundsjuk, du har fortfarande världens snyggaste nyrenoverade och modernaste hem (ett extra + för ditt köksgolv ;) ) Och förhoppningsvis kommer hon till skolan en vacker dag med ett usb-minne fullproppat med sygga Tuva bilder ;D

Tack för kommetaren, jag tror alla behöver någon som påminner än ibland! :)


4. Det här är jag bra på

Jag tror att jag rider med en mjuk följsam hand
Har ni något ni är extra bra på?


Foto: Tuva M

Willows nya skor

Willow har fått på sig nya skor, hon hade som sagt en tappsko höger fram och en lös höger bak.
Alla hästar är inne och mumsar på maten och när jag kollar ut genom fönstret ser jag några otäcka oroligt mörka moln... Usch, Regn behövs inte!

Ikväll blir det ändå jag som hoppar, medans jag bygger fram hinder material så rider mamma fram hästen, vi får väl se hur det här går...

Willow är ju inte direkt känd att vara den som hoppar höghus med glädje!


3. Det här behöver jag träna mer påMin Sits! På den dressyr bilden tagen för 1 år sedan så ser man att jag måste räta och sträcka på mig mer!
På den ngt nyare bilden så ser man när jag verkligen sträcker på mig, men jag måste också träna på att dra tillbaka armbågarna vilket syns på den bilden...

Vad behöver ni träna på?

Tömkörning på Schemat

Alice och mamma är just nu ute och promenerar, mamma tömkörde också Willow.
När hon tömkörs är hon en helt annan ponny, fattar galopp när hon inte får det, bockar busar och kickar (okej det sistnämda kan hon göra när man rider...)
Ibland blir hästarna inte som man tänkt sig...

Foto: Tuva M
Haha, kolla hennes vinter päls där hon inte var klippt, Min lilla raggsocka<3
Bilden är knäppt för ett tag sen kan man säga...

2. När & varför jag började rida

Jag började rida på små shettisar på en liten knatte klubb utanför Södertälje när jag var 3 år, jag började sedan rida på Botkyrka Ridsällskap när jag var 5, då var vi ett antal 98:or som slogs samman och bildade en grupp.
Annars får man börja rida vid 7 års ålder på Botkyrka rs.
Sedan har jag ridit på Botkyrka i alla år förutom ett år då jag red på en annan ridskola eftersom Botkyrka hade ändrat i lektionsplaneringen på något konstigt sätt (?).
Jag slutade rida där 2009 då vi köpte Willow, då red jag i lilla hoppspecialen och skulle börja i den stora och även på Fredagar i en p3-p4 (den gruppen splittrades senare och på den lektions tiden började en nybörjar grupp som min lillebror Axel började rida på).

Varför jag började rida? Jo det blev bara så helt enkelt!
Mamma var häst intresserad, hon hade ridit sen hon var liten och har ägt hästar under hela min uppväxt och när man är liten så har man sin mamma som idol, om idolen red, ja då skulle jag också börja!
Sen har det flytit på och jag "åkte häst" i många år fram tills ungefär 4 år sedan då vi lånade en shettis korsning och då lärde jag mig mer att "rida" ordentligt, tänka på att arbeta hästen i rätt form, rida varje sekund varje hörn och rida hästar som utmanar dig själv, till exempel stela hästar som man vill ska mjukna.
Då började en period där jag red en liten B-ponny Welsh Mountain (stavning) vid namn Banjo, han var mer känd som avkastar kung och busen och därför valde många han sist (det var därför jag kunde rida han en hel termin utan att någon annan ville ha honom...).

Kommer ihåg när vi red på volterna utan stigbyglar och Banjo for iväg till andra volten (han busade oftast mest mellan båda volterna) och gjorde ett bocksprång flera meter upp i luften, efter det stegrade han sig och kickade som bara den. När han väl stannade var han genom svettig och min ridlärare kom fram till mig och frågade försiktigt "vill du fortsätta rida Banjo?" Själv tyckte jag bara att han gjorde ett litet bocksprång, man kan väl säga att jag var van så jag svarade glatt "Ja, varför skulle jag inte?"
haha, min stackars ridlärare såg snopen ut och alla föräldrar och alla elever var helt gråa i ansiktet, glömmer aldrig deras miner!
Senare tröttnade jag på Banjo då jag kunde han alla trix och fasoner, jag hade väl om man ska kalla det "bemästrat" honom i min lilla utmaning så jag började rida andra ponnyer men jag glömmer aldrig Banjos och min tid tillsammans!

Banjo <3

Nya licenssystemet

Läste lite på Sara Carlssons
och såg att hon skrev ett inlägg om detta?

Detta är Taget från Saras Blogg

Ett nytt licenssystem börjar gälla år 2012 och kommer påverka oss som tävlar lokalt lite mer sällan negativt. 

"Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar.
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar.

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."


Alltså: De ändringar som kommer att bli är:
-Lokallicensen tas bort som tidigare kostade 200kr. Istället måste lokalryttarna betala 500 eller 750kr, en enorm höjning för de som bara tävlar lite grann.
-Lektionsryttarlicensen kommer nu bara att gälla för start på lektionshäst + att den höjs till 375kr (tidigare 200kr).
-Internationell licens, fördubblar kostnaden och kostar 4000kr istället för 2000kr.
-Juniorlicensen minskas med 100kr, senior med 150kr.
-Det kommer att finnas endags-licens, men det är inte direkt gratis. 150kr för en tävling, nästan lika mycket som det tidigare kostade för de med lokallicens för ett helt år..
-Alla hästar och ponnyer måste ha en licens, som betalas per år. (om de inte redan har en licens, den kommer att fortsätta gälla)

Det är de som tävlar lokalt som drabbas värst så som jag kan se det. De måste nu betala dubbelt eller trippelt för sin ryttarlicens och så tillkommer det en helt ny kostnad som inte de har behövt betala innan: Hästlicens.
Riktigt tråkigt, eftersom det oftast är de ryttarna (tolka inte fel) som inte är stenrika, de som främst tävlar för att det är roligt och inte tar allt på blodigt allvar. Kanske några tävlingar ibland bara.
De som oftast har pengar, ligger på högre nivå än lokalt (har råd med bättre hästar osv.) och det är dom som i fortsättningen kommer att behöva betala mindre(!) pengar..

De som tävlar regionalt och uppåt, kommer troligtvis inte att se något problem i detta och det förstår jag. Det är dom som tjänar på detta. Men jag funderar på alla lokala tävlingar det redan är som får färre och färre anmälningar. Jag tror inte att detta hjälper till precis.

Bra för de som tävlar regionalt och nationellt, men otroligt orättvist för andra.

Det är liksom fel grupp som blir lidande.

Dom har gjort det ur ett väldigt smalt perspektiv. Jag tror att många skulle kunna komma på något bättre som gynnar alla. Vad är det för människor som sitter och bestämmer? Hur ska det gå för alla hobbyryttare?"

Vad tycker ni om detta? Själv tycker jag det är galet dåligt och det är jag inte ensam om!


Idag...

Nu är hästarna motionerade och klara, Axel red Willow och avslutade lite på volten.
Själv red jag Alice som var pigg men inte lika pigg som igår.
Willow får hoppas på Onsdag då Alice är svullen i benet, då får mamma hoppa henne.

1. En bild på favorithästen


En gammal bild, tror den är tagen för två år sedan
Willows gulliga ulliga ludd päls!

30 listan

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Speedy info


Speedy fick en sele igår, den är dock något för kort över ryggen. Mamma bad dem i affären ta fram en för 4 månaders kattungar men våran lilla gris är väldigt lång över ryggen och en väldigt stor kattunge...
Hon har vuxit väldigt mycket över ryggen så nu är benen korta och ryggen lång.
Imorse kom hon och ville gosa så då låg man och gosade i en halvtimma tills jag ville stiga upp.
Har lite bilder från Speedys lilla utevistelse igår.


Ngt läskigt var det

Hon tyckte även gräs var gott

Kan även tillägga att det var svårt att hänga med damen som rätt som det var kutade iväg...

Suddig bild, vet´
Lill tjejen hade ingen lust att stå still <3

Dras Samman

Usch vet inte hur eller vad jag ska göra,
ena sidan vill en sak och andra sidan stretar emot,
jag dras sönder av allt!
Ibland vill jag och ibland inte, lutar mot att jag vill
men det är ändå så svårt!
.........................................................................


Ponny cupen -resultat-

Yes, då var Brs tjejernas första ponnycup match över!
De mötte Srk på hemma plan, Själv fick jag springa runt och hjälpa alla, Amanda hade probem med Saga som alltid på något sätt förstörde sina flätor, schabrak skulle bytas, hästarna skulle sadlas och tränas, på med benskydd martingalar oj oj oj! 

Till slut så började matchen och hästarna började hoppas runt på olika hinder.
När det var Tuvas tur att rida så satt hon ett superfint tryck i Nova, Nova brukar ofta stanna annars så man kan inte lita så mycket att hästen hoppar av sig själv. Tuva kom fint på alla hinder sen så råkade hon rida fel och hoppa fel hinder så tyvärr så blev hon utesluten.
Så himla trist för Nova var så fin och de skulle varit felfria annars men men.
Tuva ska va nöjd, hon har oroat sig för att hästen ska vägra stanna och allt ska gå undan men nu var det bara en liten ryttar miss och de red så bra ihop så de kommer ta igen det till nästa match!
De övriga hemma ekipagen gick det galant för felfri efter felfri tills Symfonie skyggade för läktaren och fick ett stopp men han och Julia var för övrigt super fina!
Borta ekipagen var felfria tills hon som skulle rida Nova red, Man får hoppa första hindret 1 gång innan man får startsingnal och då stoppade hon 3 gånger, sedan den fjärde gången så ramlade ryttaren av.
Hon hoppade lite innan hästen men kan förstå att hon var nervös, när man stoppat 3 gånger på en ganska okänd häst tappar man självförtroendet,
Hon kom tillslut över hindret och red fint tills hon stoppade på femte hindret och ryttaren ramlade av hårt på marken med ryggen först, det måste gjort hemskt ont!
Frågade henne senare om det gick bra och hon log och nickade.
Sen flöt det på och deras övriga ekipage var felfria.
Botkyrka räknar bort Tuvas ritt tror jag eftersom hon var utesluten men eftersom Symfo stoppade så blev det 4 fel,  Srk räknade bort tjejen som red på Nova och blev felfria så de vann.

Dålig start på Ponny cupen med det tar Brs tjejerna igen!

Klippning

Nu är Willow klippt, snacka om att sätta päls hon hade hur mycket som hellst!
Vi har köpt en ny klippmaskin som låter mer än vad hon är van vid.
Hemskt tyckte hon att det var men det gick sen och nu är hon klippt!
Var inte så snygg och jämna linjer över allt men det får va så, när hästen inte vill stå still så får man kompromissa.

Bildlänken


Ändrade bildlänken lite :)


Massor att göra !

Usch, har monterat hyllor jag fått från mamma som hon köpte på IKEA, tog sin stund och jag har en hylla kvar!
En spegel ska upp, lampor.
På nedervåningen ska lampor upp, byta soffklädsel, hyllor, massor av småpyssel helt enkelt!
Skönt att man nu ska till Botkyrka Rs...


Ponny cupen

Far snart iväg till Botkyrka Rs för att kolla på ponny cupen, Tuva rider ju Nova och hon startar så vitt som jag vet sist. Ska sitta och hejja på läktaren :)
Ska fota henne sen när hon inte rider eftersom hennes pappa ska filma med hennes fina kamera, kanske tar med min men som sagt så är den urkass, speciellt i ridhus att fota med...
Någon annan som ska dit idag?


Azta

Jag och min fina hund <3
Gammal bild, kanske 2 år gammal?
Kul när man hittar gamla bilder och ser tillbaka på åren

Filmen


Busig häst

Skulle skritta ut med Alice idag eftersom hon är svullen i ett ben, Jessica och Falle hängde på.
Skrittade barbacka eftersom hittade inte sadelgjorden, när mamma väl smörjer utrustningen lägger hon den på konstiga stället, men skippade sadeln och satt på en stigläder runt halsen att hålla i sig med. Vi skrittade till Österäng och vände hem, när vi red förbi Malins hagar och passerade deras häst Magic fick Magic dampryck, börjar galoppera iväg och bocka och då hänger Alice på.
Hon stegrade och bockade och kickade, själv flög jag minst en halvmeter från hennes rygg och fram och tillbaka men satt fan i mej kvar! Jag skryter inte nu, men man får vara stolt för som hon gjorde kunde det vart rodeo!
Fick tillslut stopp på henne och Jessica var likblek i ansiktet, hon trodde jag var skulle ramla av.
Vi skrittade sedan hemåt men jag kan erkänna att man höll extra i halsremmen...

Tuva M vet nog hur det kan se ut fast 10 gr värre för hon har gjort så när vi ridit ut en gång och Tuva var med.


Man får vara stolt när man sitter kvar när hästen gör så som Alice gjorde!

fina Alice <3 Bilden är min absoluta favvo bild, den är tagen av Alexandra L (vet inte om hon har en blogg)
Tips!

Ett bra tips för en bra sits och inte knipa med knäna är att sitta som en anka.
Rumpan ska vara längst ut, spänn magen precis i mitten av magen där innersta punkten av revbenen slutar och brösten uppåt, typ en gravid mage sa hon...

Dressyr träningen


Träningen gick skit bra idag, kommer fotsätta att rida för tränaren om hon nu kan komma hit,
något som många tränare missat som jag gör typ ofrivilligt är att knipa åt med knäna, den här tränaren var på mig direkt! hon gav mig en super bra övning och började dessutom med att jag skulle ponnygaloppa runt i banan så jag får igång Willow, ingen lathet. Allt bara stämde idag!
Alla mina problem jag haft med Willow är resultat från min "knäknipning" (okej inte ALLA men flera).
När jag knipper åt med knäna så klämmer jag åt vid ryggen och när hon ska höja den så blir det obehagligt och istället sänker ryggen och blir hög i formen. Men att hon är väldigt bekväm är inte pga av det utan hon är lite bekväm i sig själv.
Mamma fotade några bilder med min kamera (som tar urkassa bilder) men filmade också, ni får se den ikväll.
Själv ska jag kolla lite på olika system kameror, är trött på min lilla digital som bara tar sämre och sämre bilder. Den tar bra närbilder som är stilla ex. en blomma, men så fort man ska fota i rörelse så suger den,
har ngn bra tips på objektiv och kameror, kan typ ingenting om sånt

bild länk


Min bildlänk, ngn som vill byta mer?

Ponny cupen

imorgon ska jag till Brs och kolla på ponnycupen, min kompis Tuva ska vara med så ska vara en support och så ska jag väl skämma ut henne med mina jobbiga ramsor om att Tuva är bäst !...
Nej såklart inte, hade jag gjort det hade Tuva slagit ihjäl mig (...), men jag ska dit och titta och hjälpa Tuva iordning med hästen, också måste jag heja på henne när hon ska rida!
Go Tuva Go Tuva!!!

Dressyr

Yep, idag är man inte så taggad för en dressyrlektion, jag har väl blivit lite sö med ridningen när man rider själv, det blir ju lätt så. Men det är bra med en reminder så att man får tips och hjälp, får se hur hon är att rida för, litar på Linn som tar hit henne så jag tror hon är ganska bra :)
Själv har en ett blåmärke på låret som gör as ont, ramlade såklart när jag skullehämta skottkärran och fick handtaget in i låret, blev så himla förbannad så jag ringde mamma och muttrade ohörbara saker till henne att kärran inte borde på leva osv... (Vet, barnunge man är...)
Mamma ska till IKEA och inhandla lite grejor i eftermiddag då får jag ta och rida ut med Alice Sprallis, hon har varit varm i ena bakbenet så hon fick ut och ledas igår, så jag ska jogga henne lite.
Min lilla gris häst har slarvat bort min läder grimma (!), pappa tog morgonfodringen en dag och satt på lädergrimman på Willow, när hon skulle in var grimman inte på. Så mamma letade i lilla hagen och jag letade i stora sommarhagen utan lycka, ska leta igen men man vet inte vart man kan hitta den...

RSS 2.0