Nyårslöften

Förra årets nyårslöfte var att sluta äta så mycker godis och lägga de pengarna på annat. Jag tycker att jag har lyckats ganska bra med det! Inga rundor till centrum på skolans raster och jag sparar säkert en hundralapp på tvåmånader! Man tror inte att man lägger så mycket pengar på godis som kostar ca 3 kr st men i slutändan så flyger pengarna iväg!
Jag har dessutom slutat att vara så onyttig av mig, bara godis på Lördagar och ibland så skippar jag godis på Lördagar. Jag har knappt tid att poppa popcorn längre i min Big Popper på helgen så jag poppar kanske bara två skålar popcorn på två månader! En enorm förbättring för mig som poppade varenda helg förut!
Här är mina nya nyårslöften:
*Komma igång med min träning. Springa minst 3km 3 gr/vecka samt ett styrketräningspass därefter.
*Få stadiga rundor i 90 cm klasser på Alice och sedan vandra upp till 100 cm och få snygga rundor där.
*Få godkända resultat i LC/LB klasser på Willow.
*Smörja utrustningen minst 1 gång/vecka.
*Få grymma betyg! Försöka få minst ett C i varje ämne! Men satsar självklart mot ett A!
*Lära mig att äta mer grönsaker...
Vad har ni för löften?
Fotograf: Tuva M

Gott nytt år!


Nyårshoppet

Första tävlingen någonsin på Alice är avklarad. Jag hoppade en 80cm bana på Nyårshoppet, jag försökte få en snygg och felfri runda. Gasade sedan på lite i omhoppningen men försökte få till en ganska prydlig ritt. Men jag vann av alla storhästar i 80cm klassen och kom 4:a totalt! Jag är så grymt nöjd med mig själv och hästen!
En bra avslutning på detta året, jag känner på mig att nästa år kommer bli snäppet bätte!

Storm

Det blir nog inte uppdatering den här veckan, efter den där stormen Dagmar så föll en av våra e lledningar och vi satt utan el. Inget el = Inget vatten (våran pump går på el), ingen värme, intet ljus och så fanns inget internet för den delen. Jag åkte in med Axel till stan och gick på musseum med lillkusinen, Axel, mormor, morbror och mina tvillingkusiner. Sen sov jag över hos mormor och gick på en riktigt god resturang, Chiao Chiao heter det för er som undrar, utsökt mat!
Vattenfall har ställt hit en stor vit låda, ser ut som en liten container. Där finns vår el reserv och vi har inte hur mycket el som helst precis så nu blir det till att snåla, inga lampor på i onödan och inga elmaskiner igång samtidigt! Vi har iallafall el, tydligen är hela Västerhaninge utan el och även Värmdö och andra hushåll i Botkyrka har drabbats! Det blir inte bättre att det ska bli storm på Torsdag!
Tur hade vi iallafall! Det måste ha gått en liten tromb precis utanför vårt hus och stallet. Bakom stallet har träden brytits av som tändstickor och där det tidigare var tätskog var det som ett kalhygge. Ettt träd hade fallit över containern och ett annat hade fallit 1 meter ifrån vår jeep (!!!). Våra hästsläp var prima och inga träd hade fallit över hagar. Så vi hade tur i oturen!
Nej vår utejulgran föll :'(
Vår stackars elledning föll...
Hustaket på flygfältets hus flög av...
(Vi fick delar av isoleringen ända hit till vår ridvolt ca en kilometer bort!)
Såhär såg det ut bakom vårt stall och vid containern, där det är kalt var det skog förrut...
Lite att såga itu...

Julafton

Julaftonsritten imorse var jätte trevlig! Efter fikade vi med glögg (jag drack ofc. inte) julmust, pepparkakor och knäck. Vi måste verkligen göra det nästa år!
Nu har vi nyss tittat på Kalle Ankas Jul och min favorit är ju självklart när Musse campar. Favvoreplikerna är : Vem är det som kör? -Jamen det är ju jag!
(Paketkorgen börjar bli lite överfull...)

God Jul

God Jul pår er! Önskar Clara

Julförberedelser

Under dagen har jag julstädat och julbakat. Det blev några goda choshmallows, rockyroads, knäck och lakriskola. Mina favoriter är rockyroadsen och lakriskolan, det kan jag äta tills jag stupar...
Imorgon är det julafton, ska ni fira med era nära och kära? Själv så firar vi jul hemma och sedan kommer några från släkten hit. Imorgon ska jag även rida en julaftonsritt kl. 9.00 tillsammans med några andra från stallet. Oturligt nog har jag inget rött schabrak men jag själv får väl bära röda kläder så blir det lite juligt i ekipaget. Trodde hela tiden frams till igår att jag skulle rida Willow men tydligen så har Axel "snott" henne och ska själv rida henne, *morr*... Så jag får rida Alice, och inte ett enda rött schabrak där heller!
Nu har snön smält bort och det är bara is ute, så det blir ingen direkt "julig" jul, det hade varit trevligt med lite mer snö än vad det är ute. Dessutom så går det knappt att rida ute...
(Längtar tills det blir sådant väder...)

Prioriteringar

Det gäller att prioritera saker här i livet, som i julklapp önskar jag mig mest pengar som ska gå till en kamera. Sedan ska det sparas och så ska jag köpa några fina hoppskydd till Alice, troligen blir de dom från Eskadron som jag tidigare har nämt.
Innan sommaren då jag fyller år räknar jag med att både fram och bakskydd ska vara mina. Och mitt i sommaren alldeles lägligt fyller jag år och då tänker jag nog önska mig en Charles Owen wellington classic hjälm + lite andra okända föremål jag inte har hunnit komma på. Blir till att prioritera vart min månadspeng ska gå till, ska försöka sommarjobba sen när jag får det så man tjänar in lite pengar. Men vet inte precis om man får sommarjobba när man är 13/14, tror att man måste vara minst 15 för det...
Jag får prioritera vad jag vill köpa mest och just nu är det en systemkamera.
Dagens fråga får därför bli: Vad använder ni er av för kamera (+objektiv)


Julstädning och Julbak

Idag blir det julbak och julstädning inför imorgon då vi får hem gäster. Tänka sig, Julafton imorgon! Nej nu måste jag fortsätta med att städa sen ska jag julbaka, pax för att slicka smeten!

Svar på kommentar!anonym
om Today...:
En liten fråga bara, vad har du för åsikt på skarpa bett och inspännings tyglar? Såg att i en av bilderna i förra inlägget använde ni en gummisnodd på Willow, varför?
IP: *********

Svar: Själv har jag inget skarp bett på någon av mina hästar, Både Alice och Willow har vanliga tredelade och ett happy mouth rakt bett. Sedan har Willow ett lite dyrare arogan bett men som jag inte vet så mycket om. Mamma hade det bettet på sin förra häst som krävde bett som låg stilla i munnen och inte var så skarpa. Anldeningen till att jag mest har ganka vanliga tredelade är för att mina hästar inte har något behov av något annat. De behöver inga skarpa bett, de trivs bra på de betten de har och jag tycker att de fungerar väldigt bra på dem. Jag tycker att det är trevligare om en duktigt ryttare rider på ett skarpare bett (om hästen behöver) och kan rida med små hjälper istället för att en ryttare rider på ett milt bett när hästen drar iväg med en och blir för stark. Det blir ingen trevlig ridning om det hela tiden är dragkamp. Sedan är det så att det avgör vilken hand som håller i tygeln, en ryttare som rider på ett väldigt starkt bett men helt fel är inte så roligt att se på...

Ang. inspänningstyglar så säger jag samma sak med bett frågan, används inspänningstygeln på rätt sätt kan den vara ganska bra. Jag fick rida på inspänningstygel ganska ofta när Willow var ung och jag var ganska orutinerad, bara för att Willow skulle få kunna arbeta i rätt form och kunna sätta muskler på rätt ställe. Det var alltid min mamma som spände in instpänningen och hon fick bara ha på sig den under arbetet, inte under fram och av skrittning. 

22 


Today...

Det regnade lite smått igår och nu inatt har det fryst på så det är en isbana ute! Tur att man har brodd för utan den hade jag inte klarat mig skinande ute. Jag skrittade lugnt ute tills jag kom til sjön, där hade det smält undan lite och där kunde jag jogga henne och arbeta lite. Jag red bara fram och så fick hon ha huvudet i en lite för hög form då hon har dålig framåtbjudning annars (vilket inte har märkts den senaste veckan) och jag bara vill att hon ska gå fram.
För övrigt så fotade jag Tuva och Falle när hon skrittade ut och så hade jag som sagt julpyntad stallet.

Framsteg

Ibland i motgångar behöver man kolla igenom de framsteg man gjort, så nu ska jag kolla igenom mina!

Sedan vi köpte Willow för ca 2 och ett halvt år sen har hon utvecklas enormt! Från att knappt kunna fatta galopp, bryta av från galopp eller börja korsgaloppera, knappt kunnat sätta under sig, varit omusklad och svag-
Till att nu börja sätta under sig i fattningarna, till att kunna arbeta i galoppen (eller arbeta för i huvudaget), kunna hålla galoppen varv efter varv, kunnat galoppera mycket långa sträckor ute utan att börja flåsa, börjat muskla och biffa upp sig.
När vi köpte henne var hon väldigt ung och grön, hon var ganska omusklad och hade en ganska dålig kondition. Nu har hon satt på sig mycket musklet, framför allt på rumpan där det verkligen behövdes. Man märker vilken tid det tar att göra allt detta, inte månader utan år! Och Willow är fortfarande inte fullt klar, jag tror faktiskt inte att man kan blir helt fullt utvecklad, det finns alltid något att utveckla. Willow har fortfarande det svårast i galoppen men vi jobbar med att stärka den hela tiden, det kan även hänga ihop med att hon är ganska svag i "bak kärran" som min mamma säger. Vi jobbar med att få henne mycket positiv och försöker hela tiden få en ärlig framåtbjudning (vilket hon har visat väldigt mycket de senaste veckorna). Hur vi jobbar fram hennes bjudning är genom att rida mycket dressyr i skogen. Jag tror också att hennes bjudning hänger ihop med hur jobbigt arbetet är. Eftersom hon är svag i bakkärran blir det mycket jobbigare att arbeta i galopp och det är främst i galoppen hon tappar bjudning. Kanske därför hon inte tycker det är så kul att hoppa? Där krävs mycket galopp och sen ska man dessutom hoppa.
Hela hästen har också mognat mycket mentalt och det behövdes. Det viktigaste med unga hästar och ponnyer är att inte skynda! Låt det ta den tid det tar för det håller sig avsevärt bäst i slutändan! Låt de unga hästarna få tid att mogna, skynda inget och låt de få vara unghästar.
Men jag hade aldrig klarat av att utbilda en unghäst helt själv, det är tack vare min mamma som kom med goda råd och red till hästen. Hon red ofta en eller flera gånger i veckan när Willow var yngre, hon såg till att hästen fick sin tid att mogna och samtidigt stärke upp hela Willow. Jag är så lycklig över att ha den mamma jag har, jag älskar henne så mycket! ♥
Nu blev ett inlägg som egentligen skulle bli ganska kort väääldigt långt, hoppas det inte gör något... :)
Letade också igenom min gamla blogg och hittade massor av gamla bilder, de flesta tagna med mammas dåliga mobilkamera. Gud vad tiden går fort, började nästan bli tårögd när jag hittade det första inlägget som jag skrev, var hon verkligen så liten Willow, seriöst 5 år! Snart blir hon 8 år den stora tösen! ♥
(Ovan: Axel fick skritta några varv på min fina barnponny♥)
(ovan: Första rosetten på andra tävlingen, kommentera ej mitt hår för jag
vet att det ser ut som ett råttbo...)

Julpyssel och Julpynt

Idag har jag ägnat hela dagen i stallet.
Jag och Tuva pyntade stallet lite med granris och kransar, hade även velat sätta upp granris över spolspilan men tyvärr når en av hästarna upp dit och den hästen älskar att tugga på saker...
Men vi ägnade först en halvtimma åt att hämta granris i skogen, sedan gjorde vi en varsin krans med röda sidenband av granrisen, och sen började vi sätta granris över sadelkammaren. Jag satt ihop granrisen och försökte få de lite fluffiga och tjocka medans Tuva sedan fick sätta fast buntarna med höbalssnören. När vi var klara med det klippte vi till granrisen så att de blev jämna och avslutade sedan med att fylla i de små luckorna där granriset fästes med lite lösa buntar. Sen pyntade jag lite snabbt och voila, en super jul pimpat stall!
Nu är det bara kransarna som ska upp och sen ska jag pynta lite snabbt i sadelkammaren nu inför julen, allt måste vara juligt på julafton!
Såhär fin blev det utanför sadelkammaren!

Min lilla Speedy...

Egentligen är den här bloggen lite av en hästblogg men eftersom Speedys (min katts) förra ägare/uppfödarekanske läser den här bloggen för lite uppdatering av vad som händer med katten efter vi fick henne så lägger jag ut lite info. Idag steriliserades hon och vart ganska groggy efter hon kom hem från vetrinären, där blev hon även chipmärkt. Speedy har nu piggnat på sig mot kvällen och ville busa med hunden och jaga insekter, men då rycker tråkiga Clara in och säger att man måste vara lugn efter man opereras, så nu sover hon bredvid mig här på min andra huvudkudde. Stygnen ska tas bort om 10 dagar och efter det får vi se hur hon mår och hur länge hon får vara inne tills hon blir stallkatt på heltid! Självklart kommer hon få bo inne i huset hos oss men tyvärr verkar det som om att stallet med 5 meters takhöjd är mycket roligare att vara i än vårat hus med trista pling plong leksaker...
Vi får se hur hon reagerar över att få komma ut utan att vi bär omkring på henne elller att hon har en sele på sig. De få gånger hon har varit helt lös ute är när hon rymt, men hon håller sig alltid i närheten och retar oss för att vi inte kunde fånga henne (som vi till slut lyckades).
Kan även tilllägga att hon stormtrivs som stallkatt! Dagens höjdpunkt är när hon ska få följa med och kvällsfodra och vara lös och springa omkring i stallet! Hon har även börjat klättra upp ovanför boxar och upp mot takbjälkarna, också över sadelkammarens tak. Så slutsatsen är att katten inte är höjdrädd, vilket även verkar stämma då hon oftast tar de högsta och farligaste vägarna ner, istället för att hoppa ner på boxdörren och sen på golvet väljer hon att hoppa direkt från övre väggen ner i en box och sedan slinka ut... Tur nog är väl att hon landar mjukt även om man blir lite skraj.
Men jag avslutar inlägget med att Speedy (f.d Po) stormtrivs här hos oss, hon trivs även väldigt bra på sitt jobb som stallkatt på deltid. Snart när hon mår bättre får hon börja gå ut själv, bli stallkatt på "heltid" och jaga så många gnagare hon vill, bara hon inte släpar in dem i huset vill säga... Men vi älskar henne enormt och hoppas att hon får leva många härliga år tillsammans med oss! ♥
(Tratten var väl inte så jätte rolig direkt säg...)

Hoppträning 22/12 2011

hopplektionen idag gick super! Vi övade mycket volter och vändningar vilket är perfekta övningar för mig och Alice! Vi började ganska lågt, då tröttnar Alice lite och tycker det är tråkigt så då blev hon väldig off. Så jag red runt och "tagade upp" henne medans ryttaren före mig red sin runda, lite tempo växlingar och försökte få fram den här gummisnodds effekten.
När vi sedan höjde upp några hål taggade hon till ordentligt (äntligen en minimun höjd för mig tänkte väl hon lite sådär smått stöddigt...) och hon hoppade upp sig bättre.
På vissa hinder hoppade hon av lite tidigare med ett väldigt stort språng men jag har vant mig vid häst sprången nu så jag brukar kunna följa med.
Sen på något hinder hoppade hon lite senare och närmre men det var inga större problem. Mamma tog med vår gamla video kamera och filmade, själv har jag kikat på filmen och den var ganska bra (bra= inga linslock på, inte filmar fel ekipage, tappar inte kameran etc.).
Nu är det stora problemet hur jag ska få filmen i datorn, eftersom kameran är ganska gammal så spelar den in på ett kasettband och jag har ingen aning hur jag ska göra med ett kasettband. Datorn har liksom inte ett intag för kasettband precis... Men det löser väl sig, antagligen, hoppas jag...
Jag bad även mamma fota några bilder på mig och Alice, bilden är tagna med min mobil kamera så den är ganska så dålig.
Och nu avslöjar jag mig att jag klädde ut mig lite fantasilöst! På med tomteluvan och en röd tröja och vips så har man en ridande tomte (eller inte...).

Ingen rubrik

Dålig uppdatering pga internet strul! Kommer att uppdatera ikväll efter hopplektionen, kan inte avslöja det än men jag meddela att jag kommer att ha på mig lite annorlunda kläder...
Mamma ska filma lite så ev. får jag en film som jag kan lägga ut!
Vi hörs!

Oh no!

Nu är tiden bokad för Willows slut mätning, Fredagen den 13:e (!!!) på Täby!
Fattar inte hur min mamma kunde boka in på en otursdag när Willan var 139,8 cm vid 6 års ålder och förhoppningsvis borde hon inte växt något till men lite nervös är man, det är inte mycket marginal man har... Snälla rara Willow, var max 140 cm!
Jag lovar och svär, om Willow är under c-ponny gränsen blir 13 ett av mina favorit nummer!

Lady Angel

Ser att Willows halvsyster Lady Angel är ute till salu på hästnet. Annonsen hittar ni här!


Mycket att göra...

Blev en liten ridtur på grusvägen i skogen igår tillsammans med mamma i mörkret. Willow var pigg och vi red mycket övergångar mellan skritt, trav och galopp!
Imorgon blir det en chilldag i skolan, vi börjar klockan nio och slutar kvart över tio...
En dålig sak för tillfället är att jag har bildbrist! Tuva har en liten idé om en fotografering men då ska inte hon fota utan precis som jag ska hon då rida och va "modell"!
Nu ska jag fixa de sista julklapparna sedan så bör de bli klara, så det är skönt!
Tycker bilden är lite charmig trots att den är ganska kass...

Tuva och Jag

Här kommer lite bilder från när Tuva var här idag, förutom att larva oss framför Phot Booth kollade vi också på dåliga auditions från idol, x-factor och Britains got talent!

Lyckad och Misslyckad dag

yep, igår var vi i stan med skolan. Vissa skulle åka skridskor i kungsträdgården och vi andra fick in princip göra vad vi ville. Så jag och Pirita gick runt och shoppade lite, jag fick även julklapps inhandlingen avklarad! Fick lite köp ångest efteråt men jag tror att min present/er är ganska lyckade så att jag kan koppla bort pengabrist tanken!
sen när det var dags för att äta lunch så letade jag efter ett torg som jag då inte visste namnet på men nu vet jag att det heter medborgarplatsen. Så vi letade runt hela gamla stan och gick till och med åt Nacka hållet men jag hittade inte det där dumma torget! Efter 1 och en halv timmes letande gick vi tillbaka med hungriga magar till Kungsträdgården...
Anledningen varför jag letade efter medborgar platsen var för att där finns en jättegod och hyffsat billig thai resturang! Där finns även en väldigt god glassaffär som säljer hemlagad glass! Men som sagt hittade vi inte medborgar platsen, och jag var även ute på helt fel håll!
Vi stannade kvar i stan efter vi hade slutat och åt på Mc Donald´s, sen sa vi hejdå och jag knallade iväg till min mammas jobb och i klippte mig i en salong i närheten av hennes arbetsplats.
Själv tyckte jag att det blev riktigt snyggt!
Före:
Efter:

17 December 2011

Idag var Tuva i stallet och skulle rida Falle, så vi red ut tillsammans! Kan meddela att det började snöa imorse och fortfarande gör. Det snöar inte heller lätt mysig snö utan blöt snö, så när jag tog in Willow från hagen fick hon styltor direkt! Inte bättre blev det att täckena var genom blöta så att Willow stod och skakade och frös! Jag tog av henne töckena hon hade på sig och hänge dem på tork, tog sedan på backontrack på ryggen och ett fleece täcke över + en tuss hö och så släppte det dåliga samvetet en aning. Då stod hon och tuggade nöjt med varmt täcke på ryggen.
Gjorde iordning henne och red sedan iväg med Tuva som red på Falle, redan i skritten fick båda hästarna styltor direkt! Vi hoppade av en gång och kratsade bort styltorna, det var väldigt tur att jag kom på att vi skulle ta med oss hovkratsar. Sedan fick de styltor igen på direkten men som tur så trampade hästarna av sig dem.
Sedan skrittade vi en bit och gick in på en liten skogsväg med mindre snö i men tvingades vända. Till slut var jag säker på att underlaget var bra och vågade trava. Hästarna trampade av sig styltorna bättre i traven och det var mycket lättare och minde oroande att trava än att skritta.
Willow var pigg och taktade redan innan vi ville trava och sen i traven började hon galoppera lite, då märkte jag att galoppen var den bästa gångarten att rida i på vårat kramsnö underlag. Hästarna trampade av sig styltorna och "skyfflade" bort snön så att det inte kom nya! Jag ville ändå hålla lite samlad galopp för säkerhets skull med tanke på att hon kanske hade större styltor än vad jag trodde? Då blev min lilla polle väldigt sur och började "pipa", ni som har hört hennes pipskri vet hur det låter. Sen drog hon ner huvudet och bockade, själv satt jag och skrattade. När jag sedan försökte ta tillbaka då det snart blev nedförsbacke blev hon lite explosiv. Hon låg på i handen hela tiden och väntade på att jag skulle lätta ur ordentligt och ge fria tyglar, då sköt hon sig framåt och skyfflade snö!
Väldigt kul att hon är så pigg nu, hon kan bli lite stark men det gör inget! :)
Oj, nu blev det ett väldigt långt inlägg...Dålig mobil bild...

14/12-2011

Idag har jag mest slappat då jag varit lite halv seg med min förkylning. Imorgon blir det skola men jag behöver hålla ut tills Måndag och då har jag för mig att det är lov sen.
Jag hängde med på mammas hopplektion och jag kan meddela att det gick riktigt bra! Hon avslutade på en bana där lägsta hindret låg på 1 meter och det högsta säkert 1.25 ...
Man blev ju lite nervös där ifall de skulle kraschat in i ett hinder även om det nu är ganska låg risk för just det ekipaget...
Haha, ska det inte vara ombytta roller?
Har även fixat och trixat i bloggen idag om några har märkt det men jag tyckte inte det blev snyggt så jag tog snabbt bort det, någon som vet vad jag la till? Kan säga att det var i sidomenyn som en liten ledtråd...
Jag är inte helt nöjd med hur bloggen ser ut just nu, kan tycka att den kan bli lite tråkig och jag vet inte hur jag ska ändra den på ett bra sätt men just nu får den se ut så här, har inte tid att göra en ny header och ändra hela just nu. Kommer kanske göra en vinter design senare i vinter men jag vill gärna att det ska komma lite snö då, vad är en vinterdesign utan snöbilder?
Något annat jag har funderat över om jag skulle ha en bloggtävling men vad skulle jag lotta ut? Några idéer?
Aja, just nu är jag så trött så jag får väl säga godnatt och sov så sött! ♥
Lilla Speedy får en godnattpuss ♥

Veckans blogg!

Veckans blogg blev Ebba! Kika in på hennes fina blogg, kan säga att det blev väldigt jämt och jag hade svårt att bestämma så det blev en liten lottning kan man väl säga. Ni andra som deltog får gärna vara med nästa gång jag har veckans blogg!

Ny Mössa!

Här är den nya mössan! Kostar ca 400 kr på sommarboden i sandhamn. Den är den skönaste mössa jag någonsin haft! Själv tycker jag även att den är lite fräck!

Mail

Nu sitter en liten ikon ovan för den korta presentationen av mig. Där står en e-post adress som ni kan mejla till om ni vill få tag på mig. Jag kommer checka in mailen så ofta jag kan och får ni absolut inte tag på mig så kommentera!
Ska fixa lite presentationer av mig och hästarna och lägga in det också!

Lägets update!

Det har inte blivit någon vidare uppdatering från mitt håll då jag var på Julbord vid Sandhamn igår och pkte sedan til min mormors skärgårds hus på en annan ö och sov över där, kom hem på eftermiddagen idag!
Julbordet var som vanligt helt fantastiskt! Jag som inte är så förtjust i fisk och sådant från havet åt en flat rökt ål som var helt drömskt! Det fanns minst 10 laxrätter, 10 kött rätter och lika många olika salamis och korvar från olika djur. Sedan fanns det lite inlagd sill och andra lite mindre goda saker på sitt bord men jag besökte inte det bordet...
Efter jag ätit tre bitar rökt ål, 3 potatisar och 2 mackor var jag helt proppmätt! Jag lyckades ändå pillra mig i revbensspjäll och lite julgodis där emellan åt... När deserten kom så proppade jag i mig en morotskaka och en choklad kaka och en annan sorts kaka...
Haha, det låter som att jag är en liten tjockis matentusiast! Men är det fet och julbord så är det! Min mormor och hennes man och halva min morbrors familj var där, också såklart min! Min lilla små kusin som snart är 3 och ett halvt är i en riktig mysig ålder. Småpratar och förstår en och är lite smått busig sådär.
Efter julbordet gick vi in en av Sandhams små klädbutiker och hittade en jätte fräck mössa, tänkte fota den imorgon men den är iallafall rödrutig med päls (jag tror och hoppas att det är fuskpäls) och är en såkallad (eller vad jag kallar den) en vandrarmössa! En sådan som är uppvikt med päls på pannan och mössan går ner över öronen. Jag har, eller rättare sagt min mamma har en röd halsduk som jag säkert kan låna och som matchar mössan nu i kylans tider.
Har även fixat och trixat i stallet och råkade ut för en kattsmitning och nu sitter man här och bara kopplar av. Jag har blivit förkyld nu i helgen och vi får se om jag klarar att gå i skolan imorgon.
Men det blev en liten läges update!

Hemma Spa!

Jag idag tog mamma hand om hästarna så då tog jag tillfället i akt och ordnade ett litet hemma spa!
Först duschade jag av mig lite och tog i en liten mängd schampoo i håret och sköljde ut det.
Nu tog jag i min hårpackning, en från björn axén (kan verkligen rekomendera hans produkter) och masserade in i håret. Från topparna ända in till hårbotten och hårrötterna. Jag lindade sedan en handuk runt håret som skulle värma (tydligen så öppnas hårstråna av värme) och började på nästa steg.
Jag peelade runt en kombinerad ansiksmask och ansiksskubb från Dermalogica Clean start med lätta cirkel rörelser.
Jag lät masken sitta kvar då jag påbörjade nästa steg vilket var en kroppsskrubb! Då jag googlade lite och kom in på den här sidan som hade väldigt många tips, råd och "recept" på hemmagjorda kroppskrubbar, ansiksmaskar, inpackingar etc.
Jag gjorde en kroppsskrubb efter deras recept innan jag började med min lilla "hemma behandling", men jag hällde ner 1/2 dl strösocker, 2 tsk linfrö olja, 2 tsk mjöl i en liten plastlåda och rörde om med en sked.
Jag skrubbade in varenda lem och kroppsdel, magen blev röd efteråt men resten av kroppen var inte så farligt röd, en svag rodnad på vissa ställen som ena armen fick en liten röd prick, rodnaden försvann sedan. Ett tips är att skrubba in er i duschen eftersom när det blöta och fuktiga i skrubben gått in i huden är sockret kvar på utsidan och det "smular".
Jag lindade nu av mig handuken från huvudet och satt upp håret i en knut högt på huvudet, sedan sköljde jag av mig skrubben och ansiksmasken. När jag sköljt av det drog jag ur tofsen och sköljde ur håret i kallt vatten.
Jag lindade återigen håret i en handuk och började smörja in mig med en bodylotion (jag använde biotherm lait corporel) .
Nu använde jag ytterlige några produkter från dermalogica clean start som skulle sitta i, bland annat sprayen. Sedan smörjde jag in ansiktet med.
Så, nu var det klart! Huden är genom len efter hemmagjorda skrubben, ansiktet lika så men av kombiprodukten. Håret har fått tillbaka sin glans och lyster och luktar underbart! Även mina händer och naglar fick sig en liten behandling trots att jag inte ens gjorde något med dem, troligen var oljan i skrubben och de andra ingredienserna bra för dem med. Läpparna är mjuka och mysiga efter försvarets hudsalva... (min favorit grej, en av sakerna som måste följa emd mig till en öde ö!)
Så nu är jag en helt annan tjej (nästan då) efter lite små pyssel, vi hästtjejer lägger nästan aldrig ner tid på oss själva så det var väl dags nu antar jag. Men det var värt all tid, jag känner mig så ny och frisk!
(På de två sista bilderna ser mitt ansikte knallrött ut :S , ljuset i köket var lite konstigt...)

Tävling

http://myeriiiksson.blogg.se/2011/december/centerlucka-8.html?_tmp=44a8d58fe25eee1dd7685ef979f4db07e29269fc
Jag är med och tävlar om en Ziperall smartphone case på den här bloggen.
Besök www.ziperall.se för mer info om deras produkter! :)

Att leva med en hästtjej...

Att leva med en hästtjej innebär: -Att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.
-Att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus. ...
-Att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.
-Att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen, än en på en shoppingweekend i Barcelona.
-Att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.
-Att hon inte säger ”Älskling, vänta är du snäll” utan bryskt drar dig i tröjan och säger ”Prrrrroo, stanna!”
-Att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.
-Att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.
-Att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan ”råka” köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.
-Att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt.”

Sötnos

Medans jag mockade igår stod Willow uppbunden igången och såg för söt ut ♥ Så jag var bara tvungen att fota henne, den enda kameran jag hade med var mobilkameran så det blir lite dåliga bilder men Willow ser så söt ut! ♥

Veckans blogg!

Kommentera "jag är med" så är du med och tävlar om att bli veckans blogg!
Har snott tävligen från Emma (eller många har en sån här tävling...), blev själv veckans blogg där! :)
Många har ju veckans blogg så nu är det väl min tur?
Jag utser vinnaren på Måndag!

Hopplektion 7/12 2011

Vi var ca 20 minuter försenade till hoppträningen igår, det var snorhalt så tur att man har en fyrhjulsdriven bil, och sedan såklart när vi ska köra ut till stora vägen på vår grusväg (som man bara kan köra en på, därför har den massor av mötesplatser) så står en stor skogsmaskin ivägen, den blockerade absolut hela vägen! Den lät som tusan och när mamma skulle försöka få tag på gubben som satt inuti så såg han inte henne eller så sket han bara i det.
Efter en kvart så la hands sågmaskin av och då fick min mamma och pappa tag på honom då han gick ut. Min pappa skulle också ut på stora vägen emd andra bilden och på andra sidan väntade ytterlige en bil i motsatt håll.
Men då ville han att min mamma skulle backa upp för en backe, men hallå vi hade en häst i ett släp bakom oss och det var snorhalt på vägbanan, hur tänkte han? Han var inget smartass direkt...
Men tillslut kunde han backa in på sidan av en liten korsning. Äntligen efter ca 20 minuter kunde vi åka iväg och då hade våran hopplektion redan börjat -.-'
Så vi fick tag på en tjej som är mamma till en kompis i ridgruppen, hon sa att hon kunde meddela att vi blir sena.
När vi väl var där var det bara att rida fram medans de andra hoppade fram men det gick bra till slut och jag kunde börja hoppa fram på en 8-volt.
Vi började på sedan hoppa på väldigt låga hinder (nästan för låga), vi skulle öva omhoppningsssvängar. Så jag red på i en on och off galopp. Alice måste bli mer på och mer säker annars blir det lite konstiga språng. Nästa gång jag kom på hade jag galopperat några varv på volten för att få fram henne i galoppen innan jag gick på hindret, då hoppade hon riktigt fint hela banan.
Sedan blev det lite fler omhoppningssvängar och mycket med stark galopp, vi avslutade kanske bara på en 60cm bana (?) så det var ganska lågt... Men vi hade en annan ridlärare idag eftersom det riktiga var borta någonstans.
Men det gick väl kanska okej, hade helst velat ha lite med tid på mig så lite otur att man kom försent, dumma skogs sågmaskin!

ZzZzzzZZZzz...

Nu är jag redo att krypa i säng efter en hoppträning. Berättar med om den imorgon då jag inte orkar just nu... Godnatt! ZzzZZzz...

Rast

Nu sitter jag bredvid en klump tjejer och vi alla håller på med datorer...
Men en grymt cool tjej som heter Pirita har också en blogg, besök den här :)

Svar på Kommentar!

Fanny om 5/12 2011:
är designen om gjord ???????? =O
IP: 62.119.155.220

Sv: Nej, men jag har ändrat kanterna så att de blir runda :)
Har även bytt design från den förra som jag bara hde i någon dag och så hade jag en annan innan den... :P
Lite smått komplicerat! ;)
06 December, 11:55

Snälla kan jag få detta i julklapp?

Den här kameran Canon EOS 550D + 18-55mm objektiv har jag önskat mig i julklapp! Eftersom det kostar lite så är det min ända önskan att få i julklapp!

Yesterday

Det snöade lite i förrgår och därför är det nu en isbana överallt! Ska det komma snö ska det komma mycket så att man kan rida i det utan att känna sig osäker. Just nu är det som sagt is, ett lite lager snö + kyla resulterar till jobbigt isunderlag.
Så igår var det enda jag kunde göra att skritta ut med två andra i stallet, man fick skritta riktigt sakta och på kanten av vägen där de var lite mer fäste. Willow halkade en liten gång då skrittade jag ännu längre ut på kanten och långsammare. Tyvärr hände sedan en liten halkningsolycka som jag inte behöver gå in på i bloggen, men det gick bra sen. Så vi fick leda tillbalka hästarna i långsamt tempo och ställa in dem. De som skulle ut och skritta broddade ordentligt men tyvärr hade jag inte tillräckligt många broddar för att kunna brodda runt om på Willow. Alice fick vila och Willow fick nöja sig med den lilla promenad hon fick, vad ska man göra när det inte ens går att leda hästen en promenad? Mamma är på en arbetsfest eller något och kommer hem ikväll, så hon var borta igår och kunde inte åka iväg och köpa broddar. Idag ska vi köra iväg till BRS och hoppträna i deras ridhus med Alice och Willow får vila. Imorgon har förhoppningsvis båda broddar så att man kan skritta ut ellerfall, Usch! Snön förstör verkligen allting!
Dumma snö...
Bild tagen från mobilkamera förra året...

5/12 2011

Min uppdatering suger, jag vet...
Men idag red jag först ut en sväng med Willow tillsammans med Tuva. Tuva red en liten ponny i stallet som hon förhoppningsvis blir medryttare på. Blev lite skritt trav och galopp, Falle som Tuva red blev sjukt taggad så vi fick byta positioner lite då och då. Inte kan man tro att han är 19 år gammal... Men Islandshästar är väl antagligen som shettisar, mognar sent och kommer ur unghäståldern när de över 20 år bast...
Jag skulle sedan rida ett litet dressyrpass på volten, men kan väl meddela att volten var stenhård. Helt igenom fryst och det kunde lika gärna ha varit asfalt man gick på, lite väl hårt för ett ridpass kan man väl påstå. Så det blev till att rida ut med Alice också, hon var inte taggad, hon var mer explosiv!!! Hoppade på bakbenen, ställde sig och höll på. Så fort man tog en ordentlig förhållning för att få henne att lyssna reste hon sig lätt på bakbenen eller fattade galopp. Många halvhalter och rörlig lätt hand, jag är även så lätt så jag måste verkligen använda all vikt jag har, göra mig så tung som möjligt. Jag gjorde en riktig "magspänning", alltså jag spände magen och samtidigt gjorde mig så tung som möjligt och fick fram ett klockrent byte, det var inte min mening men det blev klapp och beröm där också...
Kan även passa på att berätta att något hemskt har hänt idag, det har börjat snöa (!)...
Jag har berättat i ett tidigare inlägg att snön får komma den 23:e December men tydligen vill den komma lite tidigare. Men det verkar som att det blir ett lätt tunt lager som kan smälta bort med lite sol, förhoppningsvis det vill säga.
Jag är så trött på förra årets vinter och året där innan med, kan vi inte få ha någon mild vinter iår?
Något som däremot är kul, eller egentligen inte men det gäller att se det lite ironiskt. Det är att SL och SJ inte kan hålla tidtabellerna och nu har de ingen hård vinter att skylla på! Förra året var det kylan och snön som var problemet och i år så är det fortfarande +grader och ingen snö den 5 December... Men de kan ändå inte hålla tidtabellerna!
Läste någonstans att i Japan måste tågchaffisen gå ut och be folket om ursäkt och ersätta dem med något om han är mer än 30 sekunder (!!!) försenad. Här i Sverige så är tågen försenade ibland med 30 minuter och då skyller alla i SJ:s ledning på växelfel...  Har de inte åtgärdat de felen ännu?
Nä, nu blev det ett väldigt långt inlägg. Det var meningen att det skulle vara lite kort men så blev det inte, behövde väl få av mig lite av min ilska till SJ och SL...
Åhh, vill att voltens underlag ska vara så bra som det var i Oktober!

Snölös December

Är det bara jag som tycker att det inte känns som December?
Förra året hade vi snö i slutet av Oktober och iår så har vi ca +7° i början av December...
Så tycker jag, den 23 December får det börja snöa så att det blir ca 20-25 cm hög snö men tills dess klarar jag mig utan x)
Är det bara jag som inte hoppas på Snö?

3 December 2011

Usch, trots att man inte har någon tid att passa och trots att jag har sovmorgon vaknar jag ändå 8.30...
Jag är så grymt trött, känns som att man ska somna vilken sekund som helst!
Tyvärr så blev jag inte frisk över natten, lika seg och snörvlig som igår. För mig blir det ingen ridning idag...
Har även planer på att köpa lite begagnade schabrak på hästnet, men min kära mor verkar inte alltid förstå det där med begagnade schabrak som man kan skicka...
Haha, snygg sovställning... Min lilla katt gillar att sova på rygg...

Mirakel?

Nu blir det snart att ta in hästar sedan fixa och dona i stallet, slappat hela dagen och hoppas på att bli mirakulöst frisk imorgon. Tror ni jag lyckas?
Lite såhär sur känner jag mig just nu, dumma förkylning...

Johanna Grant!

Johannas blogg är en blogg som jag läser varje dag! Hon har två jättefina hästar och är superduktig på outfits osv.
Hon hade en jättefin ponny vid namn Chaboukie som tyvärr gick bort under en tragisk olycka, att hon är så stark att hon kunde gå upp och orka med allt är beundrandsvärt! Hon började titta på nya nya hästar inom kort och hittade en jätte fin valack vid namn Flex A! Hon verkar vara en så stark tjej och det är väldigt kul att läsa om henne och sina hästar.
Det är mycket vackra och fina bilder i bloggen och har en väldigt fin header, hon gör snygga matchningar som man skulle kunna dö för.
Hennes fina häst
Och deras fina lilla uppföndning "Fiffi".

Förkyld...

Usch nu sitter man här och är förkyld! Faktiskt vinterns första förkylning så det är inte illa att man har lyckats hålla sig förkyldfri såhär länge!
Men det blir till att mocka och fixa i stallet och skippa ridningen. Willow får vila och min mamma ska tömköra Alice medans jag fixar allt annat. På Tisdag är det en liten möjlighet att jag får rida Alice på dressyrlektionen, Mamma hade någon sak på jobbet som hon kanske ville gå på.
Igår red jag ut i halvstormen på Willow, det var mer vind än regn men lite blöt blev man. Jag klädde på mig lager på lager och på med termobrallor. Under hjälmen hade jag en fleecehuva och runt halsen en tjock halsduk.
Haha, jag måste sett ut som att jag skulle ut till rymden! Men varm blev man!

Hoppträning

Jag kom hem så sent igår så jag orkade inte blogga då, men nu när man väntar på att skolan ska börja så är det ett perfekt tillfälle!
Vi började med en gemensam framridning nere vid C volten, vi fick rida utan stigbyglar i trav och galopp och övade på att stå i en liten lätt sits och även rida lätt utan stigbyglar. Blev väldigt mycket fokus på sitsen osv. Alice blev lite stark i högervarvet men det var inte farligt, bara ta lite förhållningar och så lugnad hon ner sig.
Banan som var frambyggd bestod av hinder på max 50 cm, de skulle vi hoppa utan stigbyglar men i första graden av den lätta sitsen. Vi hoppade även en liten 5,50 och en liten kombination.
Vi skulle sedan sätta ihop en egen liten bana som vi skulle hoppa barbacka. Jag kom på en på direkten och sedan hoppade vi runt tills vi kom till en oxer med sockerbitar i. Då tvästannade hon och jag föll åt sidan men kravlade mig upp igen. Ridläraren sa att jag kunde ta stigbyglarna om jag ville då Alice troligen skulle hoppa ganska stort över hindret. Så jag tog stigbyglarna och hoppade vidare, över det läskiga hindret blev det ett muppat språng men annars gick det bra.
Jag själv måste trampa ner hälen bättre så jag fick ha foten över stigbygeln mellan stiglädren (svårt att förklara) Och trampa ner som attan och stå i lätt sits nära sadeln ett par varv. Riktig styrketräning var det, det värkte i låren som bara den!
Men träningen gick jättebra, vi sa till ridläraren att  vi ville hoppa lågt då vi inte ville slita på Alice och chansa, hon har varit kall i framknät ett par dagar nu. Så det hade varit onödigt och vi sliter på benet när hon blivit frisk.
Fina Alice♥

RSS 2.0