Hemma Spa!

Jag idag tog mamma hand om hästarna så då tog jag tillfället i akt och ordnade ett litet hemma spa!
Först duschade jag av mig lite och tog i en liten mängd schampoo i håret och sköljde ut det.
Nu tog jag i min hårpackning, en från björn axén (kan verkligen rekomendera hans produkter) och masserade in i håret. Från topparna ända in till hårbotten och hårrötterna. Jag lindade sedan en handuk runt håret som skulle värma (tydligen så öppnas hårstråna av värme) och började på nästa steg.
Jag peelade runt en kombinerad ansiksmask och ansiksskubb från Dermalogica Clean start med lätta cirkel rörelser.
Jag lät masken sitta kvar då jag påbörjade nästa steg vilket var en kroppsskrubb! Då jag googlade lite och kom in på den här sidan som hade väldigt många tips, råd och "recept" på hemmagjorda kroppskrubbar, ansiksmaskar, inpackingar etc.
Jag gjorde en kroppsskrubb efter deras recept innan jag började med min lilla "hemma behandling", men jag hällde ner 1/2 dl strösocker, 2 tsk linfrö olja, 2 tsk mjöl i en liten plastlåda och rörde om med en sked.
Jag skrubbade in varenda lem och kroppsdel, magen blev röd efteråt men resten av kroppen var inte så farligt röd, en svag rodnad på vissa ställen som ena armen fick en liten röd prick, rodnaden försvann sedan. Ett tips är att skrubba in er i duschen eftersom när det blöta och fuktiga i skrubben gått in i huden är sockret kvar på utsidan och det "smular".
Jag lindade nu av mig handuken från huvudet och satt upp håret i en knut högt på huvudet, sedan sköljde jag av mig skrubben och ansiksmasken. När jag sköljt av det drog jag ur tofsen och sköljde ur håret i kallt vatten.
Jag lindade återigen håret i en handuk och började smörja in mig med en bodylotion (jag använde biotherm lait corporel) .
Nu använde jag ytterlige några produkter från dermalogica clean start som skulle sitta i, bland annat sprayen. Sedan smörjde jag in ansiktet med.
Så, nu var det klart! Huden är genom len efter hemmagjorda skrubben, ansiktet lika så men av kombiprodukten. Håret har fått tillbaka sin glans och lyster och luktar underbart! Även mina händer och naglar fick sig en liten behandling trots att jag inte ens gjorde något med dem, troligen var oljan i skrubben och de andra ingredienserna bra för dem med. Läpparna är mjuka och mysiga efter försvarets hudsalva... (min favorit grej, en av sakerna som måste följa emd mig till en öde ö!)
Så nu är jag en helt annan tjej (nästan då) efter lite små pyssel, vi hästtjejer lägger nästan aldrig ner tid på oss själva så det var väl dags nu antar jag. Men det var värt all tid, jag känner mig så ny och frisk!
(På de två sista bilderna ser mitt ansikte knallrött ut :S , ljuset i köket var lite konstigt...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0