Hopplektion 7/12 2011

Vi var ca 20 minuter försenade till hoppträningen igår, det var snorhalt så tur att man har en fyrhjulsdriven bil, och sedan såklart när vi ska köra ut till stora vägen på vår grusväg (som man bara kan köra en på, därför har den massor av mötesplatser) så står en stor skogsmaskin ivägen, den blockerade absolut hela vägen! Den lät som tusan och när mamma skulle försöka få tag på gubben som satt inuti så såg han inte henne eller så sket han bara i det.
Efter en kvart så la hands sågmaskin av och då fick min mamma och pappa tag på honom då han gick ut. Min pappa skulle också ut på stora vägen emd andra bilden och på andra sidan väntade ytterlige en bil i motsatt håll.
Men då ville han att min mamma skulle backa upp för en backe, men hallå vi hade en häst i ett släp bakom oss och det var snorhalt på vägbanan, hur tänkte han? Han var inget smartass direkt...
Men tillslut kunde han backa in på sidan av en liten korsning. Äntligen efter ca 20 minuter kunde vi åka iväg och då hade våran hopplektion redan börjat -.-'
Så vi fick tag på en tjej som är mamma till en kompis i ridgruppen, hon sa att hon kunde meddela att vi blir sena.
När vi väl var där var det bara att rida fram medans de andra hoppade fram men det gick bra till slut och jag kunde börja hoppa fram på en 8-volt.
Vi började på sedan hoppa på väldigt låga hinder (nästan för låga), vi skulle öva omhoppningsssvängar. Så jag red på i en on och off galopp. Alice måste bli mer på och mer säker annars blir det lite konstiga språng. Nästa gång jag kom på hade jag galopperat några varv på volten för att få fram henne i galoppen innan jag gick på hindret, då hoppade hon riktigt fint hela banan.
Sedan blev det lite fler omhoppningssvängar och mycket med stark galopp, vi avslutade kanske bara på en 60cm bana (?) så det var ganska lågt... Men vi hade en annan ridlärare idag eftersom det riktiga var borta någonstans.
Men det gick väl kanska okej, hade helst velat ha lite med tid på mig så lite otur att man kom försent, dumma skogs sågmaskin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0