Storm

Det blir nog inte uppdatering den här veckan, efter den där stormen Dagmar så föll en av våra e lledningar och vi satt utan el. Inget el = Inget vatten (våran pump går på el), ingen värme, intet ljus och så fanns inget internet för den delen. Jag åkte in med Axel till stan och gick på musseum med lillkusinen, Axel, mormor, morbror och mina tvillingkusiner. Sen sov jag över hos mormor och gick på en riktigt god resturang, Chiao Chiao heter det för er som undrar, utsökt mat!
Vattenfall har ställt hit en stor vit låda, ser ut som en liten container. Där finns vår el reserv och vi har inte hur mycket el som helst precis så nu blir det till att snåla, inga lampor på i onödan och inga elmaskiner igång samtidigt! Vi har iallafall el, tydligen är hela Västerhaninge utan el och även Värmdö och andra hushåll i Botkyrka har drabbats! Det blir inte bättre att det ska bli storm på Torsdag!
Tur hade vi iallafall! Det måste ha gått en liten tromb precis utanför vårt hus och stallet. Bakom stallet har träden brytits av som tändstickor och där det tidigare var tätskog var det som ett kalhygge. Ettt träd hade fallit över containern och ett annat hade fallit 1 meter ifrån vår jeep (!!!). Våra hästsläp var prima och inga träd hade fallit över hagar. Så vi hade tur i oturen!
Nej vår utejulgran föll :'(
Vår stackars elledning föll...
Hustaket på flygfältets hus flög av...
(Vi fick delar av isoleringen ända hit till vår ridvolt ca en kilometer bort!)
Såhär såg det ut bakom vårt stall och vid containern, där det är kalt var det skog förrut...
Lite att såga itu...

Kommentarer
Postat av: Amanda Fredholm Hedqvist

OJ! Jag tyckte vi blev hårt drabbade, hehe. Och vi fick bara ett träd över vårat staket här hemma. :o

2011-12-29 @ 00:50:54
URL: http://eveningtimes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0